Najnovije

LAZANSKI RAZOTKRIVA DETALJE NAJPOZNATIJE LIKVIDACIJE OD STRANE UDBE! Iznenadio je sve: Naš program atomske bombe! (VIDEO)

Nekadašnji pripadnici jugoslovenske i hrvatske tajne službe Josip Perković (71) i Zdravko Mustač (74) su u Minhenu osuđeni na doživotnu robiju zbog saučesništva u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, koje su počinili 28. jula 1983. godine u Volfrathauzenu.

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

- Ti moraš da znaš da je hrvatska UDBA odobrila Nemačkoj snimanje i praćenje 50.000 hiljada telefonskih poziva, taj uređaj je instaliran u Zagrebu. Pošto je JNA imala svoj prislušni centar između Zagreba i Siska, to je sve snimala i pratila šta oni rade. Nije istina da Perković nije bio protiv BND-a da uđe u Hrvatsku. Kada je Tuđman pobedio na izborima, nije bilo šanse da se neko suprostavi Nemačkoj, koja je bila glavna promocija hrvatskoj samostalnosti. Hrvoslav Pratps, koga je hrvatsko pravosuđe optužilo na robiju je bio agent UDBE. Koja je to logika. Ključni svedok mu je Milan Damijanović, pukovnik, čovek koji je imao psihijatrijsko lečenje. On je izbačen iz vojske, američka vojska ga je "šutnula". Jednom sam ga slučajno sreo. Bio je vrlo nadobudan, bahat, video sam da imam posla sa psihijatrijskim slučajem. Sada je on glavni svedok da je INA trebalo da pravi atomsku bombu. To je sumanuto. Princip nekada u UDBI je bio da svaka republička UDBA likvidira svoje emigrante. Nije bilo slučajeva da hrvatska likvidira srpske i obrnuto - rekao je Lazanski.

- Đurekovića je ubila srpska UDBA? - pitao je Marić.

-To nije tačno. Đureković je imao politički azil, a Nemačka kao jedna uređena država ne dozvoljava, ne zbog toga što je Đureković bio nečiji agent. Đureković do momenta kada je otišao u Nemačku nije bio ničiji agent, on je jednostavno bio direktor. A zašto ga je hrvatska UDBA imala na nišanu, zato što je njegova ljubavnica, koja i dan danas radi u "Ini", jedna prelepa zagrebačka plavuša, čiji otac je radio u Bordarskom institutu, u vreme kada smo mi planirali gradnju podmornice "Heroj", ti planovi podmornice "Heroj" su nestali i završili u Italiji - rekao je Lazanski.

- Uvek žena "zakuva čorbu"? - nastavio je sa pitanjima voditelj.

- Ona je zaista bila čuvena zagrebačka lepotica, UDBA ju je imala zbog toga na nišanu. Ona je bila pola sata pre ubistva Đurekovića na mostu pored te građe gde je bila štamparija gde je Đureković ubijen. Ona je njemu sve vreme donosila, išla je iz Zagreba u Minhen, a niko je nije priveo niti ispitao. Ona i dalje radi u "Ini", na istom mestu - odgovara Lazanski.

Lazanski je istakao vrlo bitnu pretnju.

- Mi smo imali program atomske bombe, dok je bio Pavle Savić, nikakave mi planove više nismo imali. Krstio sam se sa obe ruke da je "Ina" iz škriljaca pokušavala. Ono što je sada tu opasno je, da se pisanjem knjiga za sve zločine i atentnate, pokušava optužiti Beograd. Kao da su svi mračni ljudi, žestoki momci sa asfalta došli iz Beograda i ubijali po svetu. To nije istina - rekao je vojno-politički komentator.

Zaharova otklanja sve sumnje oko Kosmeta. Više o tome saznajte OVDE

Izvor: TV Happy, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Josip Miler govori o Josipu Perkoviću.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA