Najnovije

NOVI AMERIČKI LETEĆI UBICA! Dron "Valkira" od kojeg nema spasa! (VIDEO)

Dron "XQ58-A Valkyrie" završio je svoj prvi probni let u "Yuma Proving Grounds" u Arizoni, saopštilo je američko Ratno vazduhoplovstvo u saopštenju i video snimku objavljenom 6. marta. Test je trajao 76 minuta.

XQ-58A Valkyrie (Foto: Jutjub)

- Ovaj zajednički napor spada u program “Air Force Research Laboratory’s (AFRL) Low Cost Attritable Aircraft Technology (LCAAT)” , koji ima za cilj da smanji rastuću putanju troškova taktički relevantnih aviona - navodi se u izjavi.

– Ciljevi inicijative “LCAAT” uključuju brže projektovanje i izgradnju bespilotnih letelica razvojem boljih dizajnerskih alata, te sazrevanjem i korišćenjem komercijalnih proizvodnih procesa kako bi se smanjilo vreme proizvodnje i troškovi.

Kako se izveštava, “XQ58-A Valkyrie” leti velikom nadzvučnom brzinom i trebalo mu je 2,5 godine od potpisivanja ugovora. Biće ukupno pet testova, koji će se fokusirati na funkcionalnost, aerodinamične performanse, kao i na lansiranje i oporavak. “XQ58-A Valkyrie” je dizajniran da leti uz borbene avione i upravlja samostalno. Procenjena vrednost jedinice iznosi između 2 i 3 miliona dolara.

Velika drama iznad Baltika: Ruski avion presreo američki špijunski avion. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bespilotna letelica XQ-58A Valkyrie

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA