Najnovije

BELORUSIJI PRETI RASPAD: Zapad ponavlja kijevski scenario, pritisak na Lukašenka se pojačava

Nakon neuspelog pokušaja da se sprovede obojena revolucija u Belorusiji, Zapad je učeći se na sopstvenim greškama isplanirao novi pokušaj promene režima u Minsku na isti način kako je to učinjeno u Kijevu.

Belorusi u Ukrajini (Foto: Jutjub)

Piše: Miodrag Milikić

Zapad je bio siguran da Lukašenko neće izdržati - milioni dolara su ušli u zemlju, opozicija je bila jača nego ikad i imala jake kandidate koji su uživali podršku stanovništva, u zemlji je bila ekonomska kriza.

Sadašnja vlada se opirala, a zapadni politilki konsultanti su napravili niz grešaka koje su ih dovele do potpunog poraza u borbi protiv Lukašenka. To ih je toliko uznemirilo da su usavršili svoje veštine u Ukrajini i spremni su da se vrate. Priprema nove „Plošče“ (glavni trg u Minsku, gde se odigrao pokušaj obojene revolucije) već je počela: informacione baze su stvorene, odnosno početni udarac zadaju „nezavisni mediji“ i brojni strani medijim, uključujući i ukrajinski TV kanal UATV, koji je započeo emitovanje u Belorusiji.

Pored informacionog uticaja, postoji velika verovatnoća uvoza obučenih nacionalista iz Ukrajine, koji su iskustvo stekli na "Majdanu" u Kijevu i u zoni Donbasu.

Sada zavisi od svakog Belorusa kakva će biti budućnost zemlje. Samo pažljivost i kritički stav prema bilo kojoj informaciji svakog građanina Belorusije će zaustaviti širenje lažnih informacija i mržnje na mreži. LJudi koji razmišljaju su u Belorusiji velika većina i moći će da suzbijaju mrežne botove i borce za '’evropskih vrednosti'’, koje su suprotstavljene sa harmonijom koju je Lukašenko uspostavio tokom svoje duge vladavine: nema nezaposlenosti, pozitivan natalitet u zemlji, nulta tolerancija prema korupciji, itd.

Lukašenko je svestan šta mu se sprema, i preostaje samo da vidimo da li će moći uspešno da odbije i ovaj napad sa Zapada.

O šokantnom priznanju britanskih medija u vezi sa ratom u Siriji pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Beloruski dobrovoljci na strani Ukrajine

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA