Najnovije

NATO POLIGON KAO TURISTIČKA ATRAKCIJA? Alijansa razvija turizam u Crnoj Gori

Građenje vojnog poligona na Sinjavini je priča koju DPS već priča par godina.

CG i NATO (Ilustracija: Pravda)

Piše: Nikola Vasojević

Mislim da u Crnoj Gori postoje nagrade za inovatore, odnosno originalne pronalazače, a ove godine bez premca to priznanje treba da dobije Predrag Bošković, ministar odbrane. On je danas u Kolašinu samo onako kao on zna, punog srca, proglasio vojne objekte turističkim atrakcijama! Za to stvarno treba mnogo talenta, ali i NATO-ovog ispiranja mozga, pa nema šanse da mu za ovakvu stupidnu inovaciju ne pripadne i zaslužena nagrada.

-Otvaranje poligona na Sinjavini nije samo dobro za Vojsku Crne Gore, već i za opštinu. Tako će stijena koja će biti podignuta na poligonu, istovremeno biti i novi turistički sadržaj za ljubitelje planinarenja i alpinizma. Značajno će se povećati i kvalitet putne mreže“, kazao je Bošković.

Nevjerovatno! Kako će Kolašinci imati koristi od vojnog poligona zna samo ministar Bošković, a njegovo zapažanje da će stijena za alpiniste u okviru tog poligona obogatiti turističke sadržaje ovoga kraja je za neku antologiju aforizama. Zamislite alpinistu, koji dođe na Sinjavinu i pored sijaset brda i litica, pećina, staza i bogaza, potoka i rječica, izabere da se pentra po vještačkoj ili prirodnoj sttijeni  na vojnom poligonu. E, taj stvarno treba da bude ostrašćeni DPS-ovac, pa da se umjesto po ljepotama Sinjavine pentra po poligonskoj stijeni!

Građenje vojnog poligona na Sinjavini je priča koju DPS već priča par godina. Ma koliko se oni trudili da ulazak u NATO predstave kao turističku avanturu, polako, ali sigurno, naziru se pravi okviri vojnog članstva u toj alijansi. Sve se više ulaže u kasarne, traže se novi vojnici, grade se poligoni, puca se iz svih oružja u danilovgradskoj kasarni, od čeka okolni stanovnici tokom dana drže prozore, kako ne bi iskočili iz okna!

Kako je krenuo ovaj Bošković će sve to proglasiti turističkim avanturama, pa će ubuduće turisti umjesto obilaska manastira ili prirodnih ljepota Crne Gore, moći da pucaju iz puškomitraljeza po Sinjavini i da bacaju bombe i kopaju rovove na poligonu ispod Garča nadomak Danilovgrada!

O hrabroj akciji Podgoričamna protiv vlasti pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

NATO prevara naroda Crne Gore

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA