Najnovije

SAZNAJTE, VAŽNO JE: Ono što traže Žuti prsluci u Francuskoj, rešenje je za sve zemlje bivše Jugoslavije!

Već nešto više od četiri meseca demonstranti u Francuskoj, Žuti prsluci, pokušavaju uticati na vlast kako bi živeli dostojanstveno od svog rada. Svakodnevno čitamo o njihovim zahtevima, ali retki znaju što oni zaista traže i što žele postići. Ovo je prilika da konačno saznamo pravu istinu iz prve ruke.

Žuti prsluci (Foto: Jutjub)

Šta žele Žuti prsluci? Odgovor je vrlo jasan i precizan, a šta je glavni razlog zbog kog ga mejsntrim mediji i politička vlast žele prikriti i diskreditovati. Žuti prsluci žele RIC ili u prevodu nacionalni referendum koji traži i pokreće narod.

O kakvom se referendumu radi i šta se želi postići?

Radi se o najvišem demokratskom alatu koji se može primeniti u svakoj zemlji bivše Jugoslavije. Referendum omogućava svima nama da odlučujemo kolektivno, da se donose konkretne odluke koje imaju snagu zakona, a koje vlast mora da respektuje i bezuslovno aplicira.

Ovaj način odlučivanja je istinska demokratija gde je vlast u rukama naroda koji odlučuje o svemu. Mala frakcija naroda svojim potpisima lako inicira referendum, nakon čega se otvara javna debata gde sve strane javno i ravnopravno iznose svoje argumente o pitanju ili pitanjima koja će biti predmet referendumskog odlučivanja.

Odgovorom DA ili NE, narod putem referenduma donosi konačnu odluku. Koristeći internet, organizacija i rezultati nacionalnog referenduma su vrlo jednostavni.

Nema zabranjenih pitanja kod odlučivanja naroda

Referendum se može organizovati za sva pitanja, bez ikakvog limita. Ako je narod suveren, onda zaista suveren treba i da bude. Narod treba i može da odluči hoće li i dalje biti u dužničkom ropstvu. Da li je dužničko ropstvo u skladu s međunarodnim pravom? Referendumom donosimo svoju konačnu odluku za pitanja o imigraciji, uvođenju eura, članstvu u Evropskoj uniji, socijalnoj politici ili odlasku vojnika na strane granice. Raspravljamo i odlučujemo o svemu – svi zajedno.

Konačno treba završiti s politikom sprečavanja i gaženje referenduma. Završiti s političarima koji ne drže obećanja, pregovaraju i dogovaraju iza zavese ono što nije u interesu države i naroda. Na ovaj način, naši političari više neće biti samo naši političari, nego ono što su odavno trebali da budu – naši predstavnici tj. zaposlenici. Mi ih plaćamo za ono što želimo i što moraju da rade.

Žuti prsluci traže četiri vrste referenduma:

Ukidajući – putem kog se može ukinuti loš porez ili drugi fiskalni namet koji nije u nacionalnom interesu
Legislativni – za predlaganje novog zakona
Ustavni – za modifikaciju Ustava i
Smenjujući – za uklanjanje biranog političara koji radi loše svoj posao ili je dao lažna obećanja – pre novih izbora

Elita i politička vlast često govore da narod nema uvek pravo. Istina, narod nema uvek pravo, ali oni koji ga vode i koji odlučuju u njegovo ime, imaju još manje. Pogledajte u kakvoj smo situaciji. Pogledajte ratove širom sveta i dug koji uništava sve zemlje. Upravo su nas oni stavili u ovu tešku situaciju. Stavili su nam omču oko vrata govoreći da bismo napravili gore nego oni.

Svi moramo da imamo poverenja u kolektivnu inteligenciju. Sigurno nismo gluplji nego oni i verovatno smo manje korumpirani. Naša brojnost su naša snaga i naša legitimnost. Naš izbor i naše odluke moraju da budu aplicirane, a ne odluke hiper bogatih pojedinaca unutar i izvan državnih granica.

Oni koji su protiv referenduma, moraju da prihvate da su protiv demokratije kada ne ide u njihovom smeru. Republika je s njima lažna demokratija. Takvi se boje naroda i njegovih odluka, jer su ga prepustili onima koji vladaju iza kulisa uz pomoć novca.

Zbog toga je RIC ili nacionalni referendum ultimativno oružje za popravljanje stanje u bilo kojoj državi, a ne samo Francuskoj. Pošteni moraju da zaborave sve ideološke podele i da idu prema jednom cilju, a to je kolektivno odlučivanje o svojoj sudbini.

Ovo je glavni zahtev većine Žutih prsluka. Svi ostali zahtevi o kojima smo čitali ili pisali su lukavo podmetnuto kukavičje jaje s ciljem razjedinjavanja Žutih prsluka koji su se okupili samo oko jednog cilja: opšteg dobra na temelju reda, rada i mira svakog pojedinca.

Za kraj ostavljamo važnu poruku: “Levičari, znajte da bez jake države nema socijalne pravde, a vi desničari budite sigurni da bez socijalne pravde neće nikada biti jake države”.

Pročitajte OVDE koliko košta sloboda mišljenja u Srbiji?

Izvor: logicno. com/P. J./RIC/Étienne Chouard/Le Media pour Tous

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Emisija 360 stepeni o protestima "žutih prsluka".

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA