Najnovije

UBIJENA TRI AMERIČKA VOJNIKA?! DELOVI TELA LETELI NA SVE STRANE! Strahovita osveta džihadista Islamske države! (VIDEO)

Improvizovana eksplozivna naprava u vozilu za samoubilački napad (SVBIED) eksplodirala je na glavnom putu u predgrađu severnog grada Manbidža, koji je pod kontrolom Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Samoubilački napad ID u Manbidžu (Foto: Jutjub)

ID je odmah preuzela odgovornost za napad i javila da je jedan od bombaša samoubica ciljao na zajednički konvoj SDF-a i koalicionih trupa pod vođstvom SAD. Novinska agencija terorističke grupe Al-Amak tvrdi da su u napadu ubijena tri pripadnika američke službe.

- Konvoj je bio meta napada i mučeništvo boraca na putu Manbidž-Al Bab kada je poginulo nekoliko pripadnika američke vojske - saopštio je Amak.

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) potvrdila je da je bombaš samoubica ciljao dva vozila američkih snaga i SDF. Međutim, nadzorna grupa je javila da su u napadu povređena samo dva borca SDF-a.

Pre manje od dva meseca, bombaš samoubica ID razneo se ispred restorana u centru Manbidža ubivši četiri pripadnika američke vojske. To je bio najveći gubitak Koalicije od početka rata protiv ID. 

Koalicija koju predvode SAD i SDF još nisu komentarisali tvrdnje ID. Obe strane ne priznaju takve napade, osim ako su pripadnici američke službe povređeni ili ubijeni.

Dejan Berić upozorava: Ukrajinci spremaju napad na Donbas! Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Militanti uništavaju vozila SAA takozvanim vođenim raketama

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA