Najnovije

INDIJA KUPUJE RUSKE TENKOVE T-90! Rat sa Pakistanom samo što nije počeo?! (VIDEO)

Indijska vlada donela je odluku o kupovini dodatne serije tenkova T-90 za svoje oružane snage. Rusija je spremna da produži odgovarajuću dozvolu, izjavila je za TASS savezna služba za vojno-tehničku saradnju.

Ruski tenk T-90 (Foto: Jutjub)

- Rusija je spremna da produži licencu i dozvoli proizvodnju tenkova T-90 u Indiji u vezi sa odlukom indijske vlade da kupi više tenkova za svoje oružane snage - saopštila je savezna služba.

Rusija će nastaviti da pruža pomoć partnerima u Indiji "u daljoj proizvodnji pomenutih oklopnih vozila". Ranije je u utorak DŽejnova izdavačka kuća citirala anonimne izvore koji su rekli da je indijski Komitet za bezbednost u vladi odobrio odluku o kupovini serije od 464 komada tenkova T-90MS ruske proizvodnje. Prvi ugovor za prodaju tenkova T-90 sa Indijom potpisan je 2001. godine. Korporacija “Uralvagonzavod” trebalo je da obezbedi 124 vozila i još 186 montažnih kompleta za indijsko Ministarstvo odbrane.

U 2004, Rusija i Indija su zaključile ugovor za licenciranu proizvodnju hiljadu tenkova T-90. Tri godine kasnije potpisali su sporazum o isporuci još 124 gotovih vozila i još 223 montažna kompleta. U 2017. godini, Indija je pristala da produži dozvolu za proizvodnju tenkova. Zamenik šefa ruske federalne službe za vojno-tehničku saradnju, Vladimir Drožov, izjavio je za TASS da je Rusija spremna da "ispuni svaki zahtev indijskih partnera u vezi proizvodnje ili snabdevanja tenkovima T-90S".

Vojska izvršila puč u Sudanu. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojna parada indijske vojske

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA