Najnovije

DERIKOŽE! HOĆETE DA UŽIVATE U PRIRODI, MORAĆETE DA PLATITE: Uvode se nova pravila na ovoj omiljenoj srpskoj turističkoj destinaciji (VIDEO)

Ko želi da u komercijalne svrhe napravi fotografiju u Parku prirode Stara planina, ubuduće će za to morati da plati 2.000 po danu. A novim cenovnikom koje je donelo JP Srbijašume, ko želi da prespava u šatoru na ovoj planini moraće da plati 30 dinara dnevno po metru kvadratnom šatora, pišu Južne vesti.

LJubitelji prirode na Staroj planini (Foto: Jutjub)

Polovinom prošlog meseca doneta je Odluka o naknadama za korišćenje zaštićenog područja Parka prirode Stara planina kojom su utvrđene nove cene za korišćenje zaštićenog područja, a novi cenovnik donosi nekoliko zanimljivih podataka.

- Godišnja naknada za kamp prikolice je 3.800 dinara, a vlasnici vikendica i vila za odmor plaćaće 100 dinara po kvadratnom metru. Svaki kvadrat restorana, objekta brze hrane, bara ili kafane, koštaće vlasnike 800 dinara - navodi se u odluci.

Novim cenovnikom predviđeno je da vlasnik hotela plaća godišnju naknadu 1.200 dinara po krevetu, a vlasnik kuće za seoski turizam 430 dinara.

Interesantno je da će sakupljači gljiva, lekovitog bilja i drugih šumskih plodova plaćati godišnju taksu od 1.800 dinara, ako žele da gljivare 7 dana platiće 450 dinara, a jedan dan u šumi u sakupljanju pečuraka i bilja koštaće ih 120 dinara.

Celokupan cenovnik dostupan je na uvid OVDE.

Patrijarh Irinej je na Kosmetu. Pogledajte OVDE.

Izvor: juznevesti. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Skijanje na Staroj planini

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA