Najnovije

UKRAJINA JE OPKOLJENA! Evo koliko su ruski tenkovi blizu Kijeva

Krim je stvarna pretnja za Ukrajinu, jer je u neposrednoj blizini kopna, rekao je bivši zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, general-potpukovnik Igor Romanenko za list ''Glavred''.

Tenkovi Armata (Foto: RIA Novosti)

General Oružanih snaga Ukrajine naglašava da je vojni potencijal Krima je značajno povećan i doveden na strateški nivo.

„Sve snage su se povećale: na zemlji, u vazduhu, na moru i pod morem. Potencijal se podiže na strateški nivo ”, istakao je on.

Romanenko veruje da Rusija ovim mogućnostima može da “pokrije” celu Ukrajinu sa jugoistoka.

„Osim toga, sada su ruske trupe raspoređene u Belorusiji. Kao rezultat toga, ako pogledate kartu, možete videti da je Ukrajina zapravo okružena Rusijom, sa tri strane. Prošle godine, trupe su dovedene u Belorusiju pod devizom stvaranja zajedničkog sistema protivvazdušne odbrane Rusije i Belorusije, zatim su vojnici delimično povučeni, ali je ostalo dovoljno vojnika da naprave koridor, ako je potrebno. I ne mislim da Belorusi imaju dovoljno snage da se odupru bilo kakvim ruskim planovima.

Rusiji će trebati taj koridor da bi ruske trupe mogle da uđu u Ukrajinu sa severa. Štaviše, za Rusiju je to strateški pravac, jer je to najkraća udaljenost od glavnog grada Ukrajine, Kijeva. Ali, pristup ostaje isti: iskoristi glavni grad, i to će postati veoma ozbiljan problem za neprijatelja”, upozorio je Romanenko.

Dodajemo da je rastojanje između Kijeva i prvog većeg naseljenog mesta na jugu Belorusije, grada Mozira, oko 250 kilometara.

Kakvu pomoć je Amerika poslala Ukrajini za rat u Donbasu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski tenkovi u akciji – Armata

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA