Najnovije

NOVO MOĆNO PUTINOVO ORUŽJE: Krstareće rakete, pametne bombe i dronovi neprijatelja nemoćni na nebu iznad Rusije!

Napredni sistemi za ometanje radija Pol-21 po prvi put će u narednom periodu 2019. godine stići u rusku centralnu vojnu oblast u okviru programa reforme trupa, rekao je u ponedeljak načelnik za elektronsko ratovanje u okružnom štabu general-major Sergej Portnih.

Ruska vojska (Foto: Jutjub)

- Mi smo lideri u ispunjavanju programa reformi u Centralnom vojnom okrugu. Trenutno, mi upravljamo preko 60 odsto novih tipova naoružanja i vojne opreme, uključujući elektronske kontra-sisteme Krasukha, Murmansk i Borisoglebsk-2, kao i nove sisteme Silok namenjene za borbu protiv bespilotnih letelica - rekao je general.

- Ove godine očekujemo dolazak modula za ometanje Pol-21 za borbu protiv bespilotnih letelica i smanjenje efikasnosti korišćenja krstarećih raketa - dodao je on.

Moduli za ometanje Pol-21 po prvi put će stići u vojsku za elektronsko ratovanje u ruskom Centralnom vojnom okrugu, naglasili su u pres službi vojne oblasti.

Moduli za ometanje radija Pol-21 namenjeni su zaštiti vitalnih objekata oružanih snaga i infrastrukture zemlje od preciznog oružja, kao što su neprijateljske krstareće rakete, pametne bombe i dronovi. Pol-21 omogućava elektronskim ratnim trupama da potiskuju signale koji se prenose putem GPS, Galileo i Beidou satelitskih kanala.

Ruska centralna vojna oblast zasniva se na teritoriji Volge, Urala i Sibira integrisanih federalnih okruga i 29 ruskih regiona. Strukturno, Centralna vojna oblast takođe uključuje neke prekomorske objekte: 201. vojnu bazu u Tadžikistanu, integrisanu vojnu bazu Kant u Kirgistanu i jedinice stacionirane na teritoriji Kazahstana.

Diktator je svrgnut! Rusija podržala vojsku. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruska vojska 2019. godine

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA