Najnovije

PAROVIĆ: Građani Srbije žele nacionalni dijalog!

Svakim danom sve je jasnije da je Srbija zapala u dosta ozbiljnu političku krizu.

Miroslav Parović (Foto: Jutjub)

Piše: Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

Eventualno raspisivanje vanrednih izbora u ovakvoj atmosferi u društvu bila bi ogromna greška vlasti jer bi izborna trka još dodatno raspirila podele i zasigurno dovela do slabijeg odziva birača što bi stranci iskoristili i kroz priču o smanjenom legitimitetu napravili jaku polugu uticaja na buduću politiku države.

Jedino rešenje je nacionalni dijalog i to pre svega oko Kosova i Metohije. Na toj temi se mora postići dogovor i time se pitanje statusa Kosmeta skloniti iz dnevne politike. Tim dogovorom će momentalno biti definisani i izborni uslovi i medijska scena jer će tada svaka zverka da pokaže svoj trag jer Kosovo uvek bude tačka spajanja i razdvajanja onog dobrog i lošeg u našem narodu.

Aktuelna politička situacija koja je svedena na jedan veliki rijaliti program najviše pogoduje onima koji imaju da sakriju loše namere ili repove iz prošlosti, a takvih je danas i previše na političkoj sceni. Zato tiha većina građana Srbije ne želi da bude deo rijalitija i od svih nas koji se politikom bavimo očekuje da prvo pokažemo dozu ozbiljnosti i odgovornosti, u suprotnom suočićemo se sa ozbiljnim bojkotom građana i potpunim delegitimisanjem svake političke aktivnosti.

U Srbiji zabranjeno prikazivanje filma “Balkanska međa”, više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA