Najnovije

"IRANSKA VOJSKA JE JAČA NEGO IKAD" Na vojnoj paradi u Teheranu prikazana najnovija oprema, uključujući i ruski S-300 (VIDEO)

Oružane snage Irana nisu pretnja nijednoj državi u regionu, izjavio je iranski predsednik Hasan Rohani na paradi povodom obeležavanja Dana vojske u Teheranu na kojoj je predstavljena najnovina vojna oprema zemlje. Rohani je poručio državama u regionu da iranska vojska nije pretnja ni njima niti njihovim interesima, već da su vojne snage tu da se odupru osvajačima.

Iranska vojska (Foto: Jutjub)

- Koreni naših problema su cionistički režim i američki imperijalizam - istakao je Rohani, aludirajući na Izrael i SAD.

On je dodao da Teheran želi regionalnu bezbednost i stabilnost, suverenost država, kraj terorizmu i prekidanje aktivnosti terorista u regionu.

- Iranska vojska je jača nego ikad – poručio je Rohani.

Iran ima dve vojske, od kojih je jedna redovna i predstavlja državne odbrambene snage, dok je druga elitna Revolucionarna garda, koju su SAD zvanično proglasile terorističkom organizacijom.

Rohani je takav potez nazvao "odvratnim", uz napomenu da uvreda Gardi predstavlja uvredu čitavoj iranskoj vojsci i naciji, te da veruje da se takvo jedinstvo naroda i vojske kakvo je prisutno u Iranu ne može naći ni u jednoj drugoj zemlji.

Na ceremoniji u Teheranu, koju je uživo prenosila državna televizija, održan je marš vojske i prva demonstracija domaćih borbenih aviona u vazduhu. Tokom ceremonije predstavljeni su projektili, podmornice, oklopna vozila, radari i elektronski sistemi za ratovanje. Među prikazanim oružjem nalazio se i ruski sistem protivvazdušne odbrane "S-300".

Velika Britanija šalje vojsku na granicu sa Rusijom. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA