Najnovije

JOŠ JEDAN U NIZU PRITISAKA: Odbornicima opozicije onemogućen odlazak u Skupštinsku službu (VIDEO)

Obezbeđenje u zgradi Gradske uprave Zaječar danas je pokušalo da odbornicima opozicije onemogući odlazak do skupštinske službe. Intervenisala i policija. Odbornici skupštine grada Zaječara Miloš Stojadinović, Dragana Rašić i Borislava Tošić pokušali su danas u toku radnog vremena da od skupštinske službe grada Zaječara dobiju dokumenta vezana za rad odbornika i novi Statut grada.

Odbornici opozicije (Foto: Jutjub)

Na ulazu u zgradu Gradske uprave obezbeđenje je najpre od njih zatražilo da dođu za 45 minuta, da bi nakon dolaska po drugi put pomenute odbornike sprečilo da do skupštinske službe i odu.

Dragana Rašić, odbornica u lokalnom parlamentu istakla je da je namera nekoliko opozicionih odbornika bila samo da porazgovaraju sa potpredsednikom ili sekretarom Skupštine, međutim da je iz nepoznatog razloga obezbeđenje na prijavnici pokušalo da ih u tome spreči.

“ Pojavili smo se  posle 45 minuta ponovo, kada je osmišljena procedura gde su oni od nas zahtevali da se prijavimo na portirnici i i da će nam se odgovoriti najkasnije u roku od 72 sata. Tog trenutka smo pokušali da uđemo makar u skupštinsku službu, jer ta služba i postoji da bi omogućila rad odbornicima, međutim i u tome smo bili sprečeni“, napominje Rašić.

Dalje navodi da je u međuvremenu obezbeđenje grada pozvalo policiju.

„Policija je došla, konstatovala da nema nikakvog nasilnog upada i otišli su dalje. A mi smo ostali tražeći da budemo primljeni u skupštinsku službu.

Na kraju posle  sat vremena uspeli smo da uđemo u skupštinsku službu i zatražimo dokumentaciju koja nam je potrebna“, istakla je Rašić.

Ona dodaje da odbornici opozicije ne vide razlog za ovakvo ponašanje, jer je Skupština grada njihovo radno mesto.

„Mi smo na neki način izabrani od strane građana da vršimo tu funkciju, funkciju odbornika. Pa to što su pokušali da nam zabrane ulazak u službu predstavlja još jedan od niza pritisaka na opoziciju., a sve u funkciji vlasti i gradonačelnika“, zaključila je Rašić.

Obezbeđenje grada Zaječara pokušalo je da onemogući i novinare da na licu mesta rade svoj posao.

Izjavu odbornice Dragane Rašić možete pogledati u nastavku:

Šta je Velja Ilić imao da poruči povodom mitinga možete pročitati OVDE.

Izvor: zajecaronline.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA