Najnovije

NOVE RAZMERE EPIDEMIJE: Stanje u Kongu sve gore

Ebola virus (Foto: Jutjub)

U napadima na bolnicu u epicentru epidemije ebole u Demokratskoj Republici Kongo poginuo je jedan lekar iz Kameruna, a povređeno nekoliko osoba, izjavio je danas lokalni zvaničnik Silven Kanjamanda.

On je naveo da su se juče i danas dogodila dva odvojena napada na bolnicu u gradu Butembo, jednoj od lokacija gde se druga najveća epidemija ebole u istoriji najbrže širi otkada je proglašena u avgustu.

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adanom Gebrejesus potvrdio je na svom Tviter nalogu da je jedna osoba, koju nije identifikovao, poginula, a nekoliko povređeno u napadu na bolnicu.

"Ovo je veoma tužan dan", napisao je Tedros i dodao da zdravstveni radnici neprestano rade na spasavanju ljudski života i da oni "nisu meta".

Nije jasno ko stoji iza napada, kao ni da li je u bolnici bilo pacijenata zaraženih ebolom.

Niz napada na centre za lečenje ebole dešavaju se od februara, što ubrzava širenje virusa. Napadači su uglavnom neidentifikovani, ali se smatra da među njima ima i članova lokalne milicije.

U epidemiji ebole koja je pogodila provincije Kivu i Ituri na severu Konga, do sada su život izgubile 843 osobe, a zaraženo je više od 450.

Šta se događa u Tal Rifatu pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA