Najnovije

NOVI NOŽ U LEĐA SRBIJI! Podgorica i Priština potpisali sporazum o vojnoj saradnji

Crna Gora i lažna država Kosovo potpisali su Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane, što predstavlja novi nož u leđa Srbije od strane zvanične Podgorice, piše podgorički portal IN4S.

Vojska CG u Tirani (Foto: Ministarstvo odbrane CG)

Kako je saopšteno iz resora na čijem je čelu Predrag Bošković, dokument je ispred Crne Gore potpisao generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ministarstva odbrane Ivica Ivanović.

–Direktor Ivanović potpisao je Plan bilateralne saradnje u domenu odbrane između Crne Gore i Kosova za 2019. godinu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Dokument je potpisan u Tirani, gde je održan sastanak zemalja članica i posmatrača  Američko-jadranske povelje (A-5).

Kako je saopšteno, na sastanku su razmatrani aktuelni bezbednosni i politički izazovi u regionu, sa posebnim fokusom na NATO politiku otvorenih vrata, buduće projekte u okviru Povelje, te zajedničko učešće u mirovnim misijama i operacijama.

Ivanović je, kako se navodi, potvrdio posvećenost Crne Gore promociji evroatlantskih vrednosti kroz mehanizme A-5 i spremnost da pruži političku i ekspertsku podršku svim zemljama aspirantima za članstvo u NATO.

On je, takođe, naglasio značajnu i konstruktivnu ulogu Sjedinjenih Američkih Država, NATO i EU u uspešnom sprovođenju reformskih procesa u regionu Zapadnog Balkana.

O vojnoj vežbi balkanske mafije pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Uzeće ti obraz NATO

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA