Najnovije

Niz aktivnosti "Radničkog" povodom jubileja!

Kako I dolikuje najstarijem SD u Srbiji, Radnički je obeležavanje svog postojanja počeo 18. aprila u Skupštini grada Beograda. Pred mnogim gostima, pojavile su se legende sportskog društva “Radnički”, kao I mnoge zvanice iz javnog života. Prisutnima su se obratili predsednik organizacionog odbora SD “Radnički” Dušan Ivković, pomoćnik Ministra omladine I sporta Darko Udovičić I predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Foto-Promo

Pomoćnik Ministra omladine i sporta Darko Udovičić je istakao da se Ministarstvo trudi da mladim sportistima učini uslove što boljim i čestitajući rođendan Radničkom, poželeo da se svi okupe sledeće godine u još većem broju na velikom jubileju. 


Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je istakao da mu je velika čast što se obraća pred legedama našeg sporta na 99. rođendan najstarijeg SD u Srbiji, ali i u nekadašnjoj Jugoslaviji.


Predsednik organizacionog odbora SD “Radnički” Dušan Duda Ivković je naglasio da je pokrenut niz akcija kojima žele da stvore bazu i učvrste kvalitet koji je “Radnički” uvek imao, kao i da vredno rade na tome da održe tradiciju sportskog društva dugu sto godina. 


U Skupštini grada Beograda  su dodeljena priznanja predstavnicima klubova, zaslužnim prijateljima sportskog društva i sportskim veteranima.


U petak 19. aprila delegacija SD “Radnički” položila je venac na Terazijama  i u Matematičkoj gimnaziji. 


Na Terazijama  je u Drugom svetskom ratu obešen  jedan od članova “Radničkog” Svetislav  Milina.  Spomen ploča koja je pre dve godine ukradena, još nije vraćena, ali se u Radničkom nadaju da će se  ploču postaviti do proslave 100. rođendana.  Radnički je osnovan u Matematičkoj gimnaziji gde se danas nalaze najbolji matematičari u svetu. 


Danas na dan osnivanja, venac će se položiti na spomen ploču SD “Radnički”, kada će i početi odbrojavanje do 100 svećica i kamena temeljca za novu halu.

 

Izvor:Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA