Najnovije

PREDSEDNIK POD ISTRAGOM ZBOG PRANJA NOVCA: Pronađene sve valute, ogromna količina novca!

Velika količina novca pronađena je u kući svrgnutog predsednika Sudana Omara el-Bašira, koji je sada pod istragom zbog pranja novca, saopštili su tužioci.

Sukobi u Africi (Foto: Jutjub)

Bezbednosne službe pronašle su evre, dolare i sudanske funte u ukupnom iznosu od preko 130 miliona dolara. Bivši sudanski lider je stavljen u kućni pritvor nakon višemesečnih protesta koji su doveli do njegovog svrgavanja, a po izveštajima El Bašir se sada nalazi u zatvoru u Kobaru.

Izvor iz sudanskog pravosuđa izjavio je za Rojters da su koferi sa više od 351.000 dolara, šest miliona evra i pet milijardi sudanskih funti (105 miliona dolara) pronađeni u kući el Bašira. Slika koju je objavio Radio Dabanga sa sedištem u Holandiji prikazuje muškarce u vojnim uniformama kako stoje iznad nečega što izgleda kao nekoliko vreća punih gotovine.

Novac, za koji Radio Dabanga kaže da je bio prikazan novinarima, pronađen je u vrećama napravljenim za izdrže težinu od 50 kilograma žitarica. Državni tužilac Sudana najavio je ranije danas da će biti formiran novi Odbor koji će se baviti nadgledanjem antikorupcijske istrage.

Kineska zver: Procureo snimak testiranja novog nosača aviona. Pogledajte OVDE

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Presednik Sudana Omar al Bašir

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA