Najnovije

SIRIJSKA VOJSKA RAZBIJENA U CENTRALNOJ SIRIJI: DŽihadisti ID osvojili grad i planinu - ima ih 3.000!

Islamska država iskoristila je loše vreme u centralnoj Siriji tokom prošlog vikenda i pokrenula je malu ofanzivu kako bi zauzela planinsko područje u blizini granice sa provincijom Al-Raka. Prema jednom vojnom izvoru u istočnom Homsu, Islamska država je uspela da zauzme planinski grad Al-Kavm u području Al-Sukne nakon što je ubila više od 15 sirijskih vojnika.

Tenk sirijskih snaga (Foto: Jutjub)

Pro-vladina palestinska paravojna grupa “Liva Al-Kuds” takođe se povukla kako bi se pregrupisala i osigurala oblast u blizini istorijskog grada Al-Rusafa u južnoj oblasti provincije Al-Raka. Pojačanja sirijske vojske su od tada ušla u to područje i narednih sati će vršiti kontra-napad kako bi očistile ove planine severno od Al-Sukne.

Drugi vojni izvor u tom području rekao je da su se ranije suočavali sa problemima između Al-Sukne i Al-Rusafe; to je zbog nedostatka kontrolnih punktova u ovom planinskom regionu. On je dodao da sirijska vojska često sprovodi noćne patrole na ovom putu, ali je sada teško očistiti te planine jer će to zahtevati veliku operaciju.

Veruje se da Islamska država skriva između 2.000-3.000 boraca u centralnoj Siriji, a veliki broj njih se skriva u pećinama regije Badija Al-Šam koja se nalazi između provincija Deir ez Zor i Homs.

Iračke snage upozoravaju. Amerikanci kreću na OVAJ sirijski grad.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Priča o Al Kaidi i Islamskoj državi u Siriji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA