Najnovije

DOGORELO A ZAVADITI IH NEĆE: Vojni i policijski sindikat kreću s protestima ako ne dobiju odgovor premijerke!

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije koji su je upoznali sa problemima u sindikalnom delovanju. Premijerka je obećala da će rešenje ponuditi do kraja dana, a ukoliko se to ne desi, vojni i policijski sindikat najavljuju da od sutra kreću s protestima.

Novica Antić Vojni sindikat (Foto: Jutjub)

Vojni i policijski sindikat godinama ukazuju na probleme u bezbednosnom sektoru. Međutim, tek nedavno, pošto su oba sindikata izgubila reprezentativnost na, kako kažu, nezakonit način, predsednica Vlade Srbije odlučila je da čuje koje probleme imaju. Uz uslov da na razgovor dođe samo predsednik Vojnog sindikata Novica Antić.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović smatra da je ovo bio plan političara da ih zavade.

"Taj plan im nije uspeo, mi smo se dogovorili, i ja sam i rekao Novici da treba da ide na dijalog, jer mi nemamo dijalog, nemamo zadnjih pet godina ni sa ministrom policije, ni sa premijerom, ni sa bilo kojim visokim funkcionerom u državi", podseća Mijailović.

Nije tačno, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova i navode da su radne grupe za saradnju sa sindikalnim organizacija od 2014. do februara ove godine 24 puta održale sastanak sa predstavnicima Policijskog sindikata Srbije.

Iako ih predsednica Vlade Brnabić za stolom nije želela, zanimalo ju je šta se dešava sa sindikatom koji je ostao ispred, kaže Novica Antić.

"Ona je pitala i za stanje u Policijskom sindikatu, izneo sam konkretan predlog i zamolio sam da se i sa kolegama iz Policijskog sindikata održi sastanak", navodi on.

Antić dodaje da je premijerka bila vidno iznenađena stanjem u Vojsci.

Premijerka, s druge strane, kaže da u ovom trenutku "nema nikakav poseban rezultat sastanka".

"Saslušala sam koji su njihovi problemi, pitala sam ih otvoreno šta imaju da mi kažu, koji su pored toga problemi u Vojsci Srbije. Razgovarala sam nakon toga i sa ministrom Vulinom", kazala je Brnabić tokom posete Kraljevu.

Antić potvrđuje da Vojni sindikat još nije dobio nikakav konkretan odgovor.

"Ali je predsednica Vlade rekla da ćemo u toku dana dobiti odgovor na sve naše zahteve s obzirom da joj treba malo više vremena da sa svojim stručnim timom razmotri sve što smo mi naveli", kaže on.

Ukoliko ih, kako je, kažu, obećala, do kraja dana premijerka ne pozove i ne ponudi konkretno rešenje, vojni i policijski sindikat, od utorka, počinje sa protestima ispred Vlade.

Rada Trajković kaže da Vučić sprečava istragu o ubistvu Ivanovića. Pročitajte OVDE šta još kaže.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA