Najnovije

NAPAD ŠIPTARSKIH TERORISTA NA SAA: Krenuli na njih snajperima i topovima, mrtvi na obe strane! Izgovorili ove reči, pa... (VIDEO)

Šiptarski teroristi koji deluju u okviru formacije „DŽemat Alban“ napali su ne jedan punkt pod kontrolom sirijske armije. Oni su na ovaj punkt napali sa velikim brojem snajperskih pušaka i mitraljeza, uključujući i bestrzajni top sovjetske proizvodnje SPG-9 „Koplje“.

Šiptarski teroristi divljaju u Siriji (Foto: Jutjub)

Šiptarski teroristi koji deluju u okviru formacije „DŽemat Alban“ napali su ne jedan punkt pod kontrolom sirijske armije. Oni su na ovaj punkt napali sa velikim brojem snajperskih pušaka i mitraljeza, uključujući i bestrzajni top sovjetske proizvodnje SPG-9 „Koplje“. Tom prilikom sirijska vojska je pretrpela izvesne gubitke.

Na video snimku je vidljivo da grupa sirijskih boraca pod kišom metaka izvlači jednog pogođenog borca, koji ne daje znake života. Na ovaj napad je odgovorila sirijska armija a pretpostavlja se da i među teroristima ima gubitaka.

Ova teroristička grupa deluje u sastavu džihadističke ultra-radikalne oružane grupe „Hadžat Tahrir Aš-Šam“, koja na pozicije regularne vojske napada u sadejstvu sa grupom Huras Ad-Din ( tačnije Al-Kaida 2.0 u Siriji).

Inače, prema izvorima sa terena, ova teroristička grupa se sastoji od nekoliko stotina islamista sa vahabističkim pogledom na svet, koji su ovde došli mahom sa prostora Kosmeta, Severne Makedonije, Crne Gore i Albanije. Odlično su naoružani sa velikim brojem automatskih pušaka i snajpera, gde ima i onih velikog kalibra (trofejne puške AM-50 Sayyad, Steyr SSG 69 itd.). U poslednje vreme primetno je ojačavanje ovog odreda sa artiljerijskim sredstvima za vatrenu podršku.

DŽihadisti ID osvojili grad i planinu - ima ih 3.000! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA