Najnovije

HAFTAROVI BORCI RAZBIJAJU TERORISTE: Oboren avion snaga GNA, evo šta je pokušao da bombarduje (VIDEO)

Snage Libijske nacionalne armije, na čelu sa feldmaršalom Kalifom Haftarom, oborile su vojni avion pripadnika oružanih grupa GNA koji je pokušao da napadne vojnu vazduhoplovnu bazu Al-DŽufre, rekao je portparol LNA, Ahmed Al-Mismari. Izveštava se da su avione oborile snage protivvazdušne odbrane vojne vazduhoplovne baze Al-DŽufri.

Borac LNA na protivavionskom topu (Foto: Jutjub)

- Kopnene snage odbrane koje su se nalazile u Al-DŽufri oborile su vojni avion terorističkih grupa koje su pokušale da napadnu vojnu bazu jutros. Bilo je tri aviona, od kojih su dva pobegla. Potraga za oborenim avionom i pilotom je u toku.

Kalifa Haftar je naredio ofanzivu za preuzimanje kontrole nad Tripolijem od GNA snaga početkom aprila, što je dovelo do mobilizacije snaga lojalnih GNA. Kao odgovor, oružane snage lojalne Vladi Nacionalnog saveza (GNA) u Tripoliju započele su vojnu operaciju protiv LNA.

Libija je u haos pala 2011. godine, kada je dugogodišnji vođa Muamer el Gadafi bio zbačen i ubijen od strane pobunjenika koje je podržao NATO. Vakuum moći izazvao je sukobljene milicije, kriminalne bande i terorističke grupe.

Katolička crkva će uskoro nestati! Ostaće samo pravi hrišćani! Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA