Najnovije

RUSI RAZVALILI KOLONU AL KAIDE U IDLIBU! DŽipovi, tenkovi, kamioni, topovi, sve letelo u paramparčad!

Rusko vazduhoplovstvo je sinoć uništilo skladište oružja koje je pripadalo džihadistima u pokrajini Idlib. Prema jednom vojnom izvoru u obližnjoj Hami, rusko ratno vazduhoplovstvo ciljalo je skladište oružja i konvoj džihadista koji je putovao kroz provinciju Idlib.

Rusko bombardovanje Idliba (Foto: Jutjub)

Izvor je rekao da je skladište oružja potpuno uništeno, dodajući da su mnogi pripadnici Hadžat Tahrir al-Šama takođe ubijeni kada je konvoj napadnut. On je dodao da su džihadisti napadnuti u blizini centralnog zatvora Idlib, koji se nalazi na periferiji glavnog grada pokrajine.

Postalo je očigledno da će ruska avijacija napasti Idlib sinoć kada je broj njihovih vojnih aviona iz vazduhoplovne baze Hmejmim počeo da se povećava i roji iznad glavnog grada pokrajine. Pre njihovog vazdušnog napada na Idlib, ruske vazduhoplovne snage su takođe bile usmerene ka zapadnom delu pokrajine Alepo.

Vazdušni napadi na zapadni Alepo bili su odgovor na nedavne napade Hadžat Tahrir al-Šama u kojima je poginulo 19 sirijskih vojnika i više od 15 civila.

Haftarove snage LNA razbijaju militante GNA. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA