Najnovije

KURDI OTKRIVAJU: Hoće li snage SDF napasti sirijsku vojsku kod Al Bukamala?! (VIDEO)

Sirijske demokratske snage (SDF) ne planiraju operaciju protiv Sirijske arapske vojske (SAA) u gradu Al Bukamalu u pokrajini Deir ez Zor, saopšteno je u sredu.

Sirijske demokratske snage (Foto: Jutjub)

Kancelarija za štampu SDF-a je takođe porekla mogućnost bilo kakvih napada na sirijsku vojsku, uprkos tvrdnjama opozicionih aktivista; ove tvrdnje je takođe demantovala sirijska vojska. Prošle sedmice, sirijsko vojno osoblje u blizini Al Bukamala prijavilo je nekoliko jedinica SDF-a kako se kreću prema njihovim položajima, što ih je navelo da se pitaju da li grupa koju podržavaju SAD planiraju napad na SAA.

Kasnije su iračke snage Hašd al-Šabija ppotvrdile sumnje SAA, osim što su rekle da ih Sjedinjene Države špijuniraju i da se pripremaju za napad sa jednom od njihovih savezničkih grupa. Sirijski list Al-Vatan objavio je članak koji tvrdi da Koalicija SAD planira da napadne sirijsku vojsku svojim savezničkim pobunjeničkim snagama iz regije Al-Tanf.

SAA i SDF trenutno nemaju međusobnih problema; štaviše, potonji su ostali u kontaktu sa Damaskom i slali naftu i druge resurse vladi kako bi pomogli u tekućoj krizi goriva koja muči zemlju. Iako je SDF podržan od SAD, oni su jasno stavili do znanja da su zainteresovani za političko rešenje koje će dovesti do kraja rata i implementacije novih institucija koje će im omogućiti veću autonomiju.

Pogledajte OVDE šta džihadisti i strani mediji rade na severu Sirije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA