Najnovije

SIRIJSKA VOJSKA OVO NE SME DA DOZVOLI! Preti katastrofa - Islamska država kreće u napad na drevnu Palmiru! (VIDEO)

Teroristička grupa Islamska država navodno planira ofanzivu kako bi ponovo zauzela drevni grad Palmiru u istočnom delu provincije Homs. Izvor iz sirijske vojske u istočnom Homsu rekao je da su otkrili zaveru Islamske države koja želi ne samo da povrati teritoriju u centralnoj Siriji, već i da ponovo zauzme ključni grad Palmira u tom procesu.

Sirijski vojnik na tenku u bitki za Palmiru (Foto: Jutjub)

Izvor dodaje da Islamska država zna da će im zauzimanje Palmire biti od velike koristi, jer sirijske i ruske vazduhoplovne snage mogu obavljati ograničene vazdušne napade u tom području zbog istorijskih relikvija koje se nalaze u gradu.

Štaviše, Palmira je izolovana duž strateškog autoputa Homs-Deir ez Zor, što znači da teroristička grupa može da izvede više zaseda protiv sirijske vojske. Islamska država je već osvojila Palmiru u dva navrata; oba puta, sirijska vojska morala je da pošalje svoje specijalne snage da pomognu da se grad očisti od terorista. 

Svojim uspešnim napadom na Al-Kavm prošle sedmice, Islamska država je dokazala da je sposobna da izvede iznenađujuće ofanzive i osvoji teritoriju koju bi trebalo da čuvaju Sirijska arapska vojska i njihovi saveznici.

Rusi upozoravaju: Nakon Venecuele, Amerikanci planiraju nove obojene revolucije. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA