Najnovije

TRAMP OTKRIVA: Da li je Severnoj Koreji dato 2 miliona dolara za oslobađanje američkog studenta? (VIDEO)

Severna Koreja je ranije poslala bolnički račun za negu Otoa Varmbijera u iznosu od 2 miliona dolara, malo pre nego što su ga vratili nazad u SAD, navodi se u izveštaju "Vašington posta".

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Američki predsednik Donald Tramp objavio je u petak na Tviteru da nikakav novac nije uplaćen Severnoj Koreji zbog nege Ota Varmbijera. Oto Varmbijer uhapšen je u Severnoj Koreji u januaru 2016. godine, dok je tamo bio turistički. Osuđen je u martu 2016. na 15 godina teške robije.

U februaru 2016. godine, Varmbijer je tokom televizijske konferencije priznao da je pokušao da ukrade plakat sa zabranjene zone u zgradi. Kada je naredne godine bio vraćen u Sjedinjene Države, bio je u nesvesti, a onda je ubrzo i umro.

Severna Koreja je želela da američki zvaničnici potpišu sporazum kojim se obećava da će platiti 2 miliona dolara za bolničku negu Varmbijera pre nego što su mu dozvolili da se vrati kući iz Pjongjanga, javio je “Vašington post”, pozivajući se na ljude koji su upoznati sa situacijom. U izveštaju se dodaje da je jedan američki zvaničnik dao obećanje kako će račun uplatiti Tramp, međutim, račun je ostao neplaćen.

Čupavi Huti raščerupaše saudijske agresore. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA