Najnovije

DAČIĆ: Model "dve Nemačke" nemoguće primeniti na Kosovo (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je mogućnost rešavanja kosovskog problema po modelu "dve Nemačke", koji je nedavno pomenut, a koji je 2007. godine predložio nemački diplomata Volfgang Išinger.

Dačić (Foto: Jutjub)

On je rekao da taj plan, o kome se nedavno ponovo govorilo, nije moguće primeniti jer su dve Nemačke, pre ujedinjenja, bile međunarodno priznate države, dok bi taj model u slučaju Kosova i Metohije značio da se rastavi i podeli Srbija.

Dačić je za TV Pink ocenio da ponovno pominjanje tog predloga u javnosti služi da se Srbija ubedi da taj model nije nemoguć.

On je naveo da je neizvesno kada će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen, i podsetio da je neophodno da Priština prethodno ukine takse na robu iz centralne Srbije.

Dačić smatra da Priština neće da ukine takse jer postoje određene zemlje kojima u ovom trenutku to odgovara, ali nije precizirao o kojim državama je reč.

Dačić je ponovio da "zamrznuti konflikt" po pitanju Kosova i Metohije nije dobro rešenje i da zvanični Beograd na to stalno upozorava međunarodnu zajednicu.

Prema njegovim rečima, Beograd nema puni suverenitet na terenu, a isto tako Priština nema puni suverenitet koji bi htela da ima na severu Kosova i Metohije.

- Nihov cilj je da u jednom momentu probaju da možda ostvare taj hrvatski scenario, neku novu "Oluju", a to znači da proteraju Srbe se severa i ostvare pun suverenitet - dodao je Dačić, i ponovio da Beograd na to stalno upozorava međunarodnu zajednicu.

Kako je Šešelj urnisao Čedu Jovanovića pogledajte OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA