Najnovije

Za svetost materinstva, lepotu rađanja i radost života: Šesta Blagovestna litija za zabranu abortusa

Šesta Blagovestna litija za svetinju života i materinstva i zabranu abortusa će se održati, ako Bog da, na veliki praznik Blagovesti u nedelju 7. aprila posle Liturgije u Sabornoj crkvi; Liturgija počinje u 9 sati, saopštavaju organizatori.

Logo organizatora (Foto:1389.org.rs)

- Za prethodnih nekoliko godina javno mnjenje je postalo osetno svesnije velikih problema Srbije: negativnog prirodnog priraštaja, velikog broja abortusa, krize braka i porodice i masovnog iseljavanja. Srpski narod je kroz istoriju nailazio na veoma velike izazove i uspešno ih je rešavao u bliskoj saradnji i jedinstvu sa Crkvom. Tako i u 21. veku želimo da se suočimo razumno sa pomenutim problemima, zajedno sa Crkvom i da ih rešavamo. Za to su potrebni: razboritost, vera, hrabrost, strpljenje i istrajnost – poručuju organizatori.

Oni pozivaju sve da se pridruže Blagovestnoj litiji za preporod naših porodica, očuvanje svetinje braka, za Hrišćanski život i zaštitu nerođene dece od abortusa.

- Pomažući drugima pomažemo i sebi. Litija se upućuje ka Narodnoj skupštini radi zajedničke molitve za zabranu abortusa, a zatim produžava ka Hramu Svetog Save gde je kraj ove manifestacije – stoji u saopštenju.

Zašto je reč Metohija zabranjena saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA