Najnovije

RUSKI GENERAL: U Venecueli je u toku tajni projekat “Blackout” – sledeći cilj SAD su Kuba i Nikaragva

Ministarstvo odbrane Rusije upozorava da su se SAD usresredile na Venecuelu operacijom “Blackout”, a sledeće mete su Kuba i Nikaragva.

Američka vojska (Foto: army.mil)

Zamenik ruskog ministra odbrane, general Aleksandar Fomin, izjavio je u ponedeljak kako je masovno isključenje objekata za snabdevanje energijom u Venecueli deo pažljivo planirane operacije Sjedinjenih Država.

“Možete videti da je u toku operacija koja se zove “Blackout”. Reč je o planiranom i veštačkom isključenju energetskih objekata, što negativno utiče na atmosferu u zemlji i samo pogoršava postojeću krizu, uglavnom ekonomsku”, rekao je general Fomin za ruski kanal RT.

Ruski vojni vrh upozorava kako su Kuba i Nikaragva u fokusu Vašingtona i predviđa da će te dve zemlje biti “sledeće žrtve” Sjedinjenih Država.

Prvi zamenik ruskog ministra odbrane, generala Sergeja Šojgua, požalio se na “vrlo komplikovanu” situaciju u Venecueli i za većinu problema okrivio je Sjedinjene Države koje su latinoameričku zemlju “nedavno proglasile svojim neprijateljem”.

Zapravo Karakas se suočava sa “električnim ratom” koji vode Sjedinjene Države koje su izazvale dva velika nestanka struje. Prvi se dogodio 7. marta, a drugi 25. istog meseca. 28. marta je postignut delimični oporavak isporuke električne energije u zemlji, ali su dva dana kasnije, 29. i 30. marta, zabeleženi novi kompjuterski napadi koji su ponovo ostavili zemlju bez struje.

Vašington još uvek drži na stolu sve opcije koje se tiču Venecuele, uključujući vojnu, podsetio je general Fomin.

Međutim, naglasio je da predsednik Nikolas Maduro ima sve pod kontrolom i može da se suoči sa spoljnomm vojnom agresijom.

“SAD ne sede besposleno i koriste druge taktike, uključujući širok raspon tehnika razvijenih za hibridne ratove i obojene revolucije. Amerikanci su obučavali vođe i članove ekstremističkih grupa. Oni pojačavaju pritisak, uključujući podmićivanje, zlostavljanje i sektorske sankcije. Operacija “Blackout”, koja je u toku, zaustavlja energetska postrojenja. Ona je delo čoveka za produbljivanje ekonomske krize”, rekao je zamenik ruskog ministra obrane za RT.

Vođa Islamske države je živ i poslao je stravičnu poruku! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: logicno.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA