Najnovije

DELIĆ PORUČIO KANDIĆKI: Nećeš doživeti da me osude! (FOTO)

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić svojim novim tvitovima opet je digla veliku prašinu na Tviteru. Posebno kada se osvrnula na ulogu generala u penziji Božidara Delića u svemu što se događalo tokom bombardovanja 1999. godine.

Delić (Foto: Jutjub)

Naime, ona je napisala kako su o ubistvu najmanje 40 civila u selu Trnje, od 25. marta do 1. aprila 1999. godine, progovorila dvojica pripadnika 549.mtbr VJ na suđenju Slobodanu Miloševiću 2002. godine.

- Jedan je rekao da ga budi plač bebe koju su ubili. Komandant te brigade je bio Božidar Delić. Heroj, napisala je ironično i digla veliku prašinu na Tviteru.

Božidar Delić je rekao kako Nataša Kandić ume lepo da upakuje laži i da ih predstavi plastično jer je za to i plaćena.

-Ja da čitam ovako upakovane laži o nekom drugom, možda bih i poverovao u to. Bio sam tamo i znam istinu, ne treba neko drugi da govori šta se dešavalo. Ona je podnela četiri tužbe protiv mene. Jednu 2008. godine, i tri između 2008-2015. godine, ali nijedna nije sprovedena, čak ni pokrenuta, rekao je Delić.

Dodao je kako je naišao na brojne probleme nakon svedočenja u Hagu kada je kako kaže osporio lažne navode koje je između ostalog i Nataša Kandić plasirala.

- Nataša Kandić radi protiv ljudi koji su se borili za Srbe. Najviše na Kosovu, ali i u Hrvatskoj i u Republici Srpskoj. Ona je plaćena od sponzora i drugih koji hoće da me osude. Jasno je da radi protiv svog naroda. Poručujem joj da neće doživeti to da me osude u Hagu - rekao je Delić.

On je dodao kako ne poriče da su se neke stvari događale jer je bilo u pitanju ratno stanje, ali napominje da su svi koji su činili nešto protiv zakona sprovedeni pravdi. Takođe je istakao da je u poređenju sa drugima, u njegovoj jedinici bilo najmanje takvih stvari.

-Preko 800.000 civila je prošlo kroz moju zonu. Znam da su se desila neka ubistva i dva silovanja, od kojih je jedno u mojoj jedinici. Ja sam uz pomoć drugih pronašao te osobe i one su dalje sprovedene u ratne sudove. Na njima je bilo da donesu presudu, napominje Delić.

On je istakao kako zna da postoji mogućnost da bude pozvan od strane Euleksa i predat Hagu jer kako nam je rekao, oni navodno imaju dokumentaciju protiv njega koja još nije obelodanjena.

- Ne bi me čudilo da se tako nešto desi, ali ja sam spreman i imam svoju dokumentaciju za svaki slučaj. Šta god bilo, Nataša Kandić neće gledati kako me "osuđuju" - naveo je Delić za kraj.

Lazanski objasnio ko će spasiti našu zemlju ako zatreba. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

General Božidar Delić – Nisam verovao JSO, zato što nisu izvršavali komande MUP-a!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA