Najnovije

INDIJA OBELODANILA: Evo kako su oborili pakistanski F-16! (VIDEO)

Radarske slike koje prikazuju vazdušnu bitku između pilota indijskog vazduhoplovstva Abhinandana Vartamana i pakistanskog borbenog aviona F-16 prikazane su od strane indijskog vazduhoplovstva kao „nepobitan dokaz“ da je F-16 oboren, prema izveštaju NDTV.

Obaranje F-16 (Foto: Jutjub)

- IAF ima nepobitan dokaz, ne samo činjenice da je F-16 koristila pakistanska avijacija 27. februara 2019. već i da je IAF MiG 21 “Bison” oborio F-16 - izjavio je portparol vazduhoplovnih snaga Indije.

Incident koji je uključivao IAF i Pakistanske vazduhoplovne snage (PAF) dogodio se 27. februara, kada je indijsko vazduhoplovstvo izvelo vazdušni napad na teroristički kamp DŽaiš-e-Mohamed u Balakotu, u Pakistanu.

Pakistan je rekao da je srušio dva aviona IAF MiG-21. Prema indijskoj verziji, zemlja je izgubila samo jedan avion, a njihove snage su uspele da sruše F-16. S druge strane, Pakistan negira tvrdnje da je PAF koristio avione F-16 protiv Indije tokom nedavnih vazdušnih sukoba. Incident je doveo do eskalacije tenzija između dve zemlje.

Tramp presekao, Teheran vri od besa! Posle ovoga nema nazad! Više o ovome pročitajte OVDE

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Obaranje pakistanskog F-16

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA