Najnovije

BRAVO, NOLE! BRILJANTNI NOVAK ŠAMPION MADRIDA: Đoković održao čas tenisa Cicipasu! (VIDEO)

Novak Đoković je po treći put osvojio masters u Madridu! Nakon nešto više od sat i po vremena tenisa, prvi reket sveta savladao je Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 6:4. Sve je krenulo kako treba po Novaka, servis, udarci sa osnovne linije, bekhend, gotovo sve, dok sa druge strane mladi Grk nije imao toliko samopouzdanja kao protiv Nadala.

Novak Đoković (Foto: Jutjub)

To se videlo već u drugom gemu, jer je došlo do brejka najboljeg igrača sveta sa neočekivanom lakoćom, probao da spasi dve lopte, ali je samo kod jedne bio uspešan. Đoković je „namirisao krv“, potvrdio brejk i poveo sa velikih 3:0 zahvaljujući preciznim i staloženim riternima. Cicipas je sve više polagao nade u drop-šotove i terao Srbina da se kreće, samim tim skraćivao poene i izbegavao duge razmene.

Uspeo je Stefanos da dođe do prvog gema, olakša sebi stvari na 3:1, da bi potom Novak potvrdio kvalitetnu igru, došao ponovo do „+3“ i najavio da kreće u totalnu ofanzivu kada je reč o osvajanju prvog seta. Nakratko je Stefanos uzvratio, ponovo morao dosta da se pomuči kako ne bi dozvolio brejk, a Đoković sjajnim paralelama i dijagonalama šetao protivnika s jedne na drugu stranu prostora.

Toliko je trošio energije Grk da je jednostavno i pored toga što je osvojio treći gem, više nije mogao protiv silno motivisanog Noleta. Naš teniser je za potvrdu prednosti napravio ekspresno 40:0, propustio prvu set loptu, ali kod druge nije omanuo.

Cicipas je odlično otvorio drugi set, dozvolio Đokoviću samo jedan poen, poveo, ali je odmah naišao na žustar odgovor. Spinovi i slajsovi nisu toliko pomagali, nije imao previše rešenje za najboljeg na ATP listi koji je vodio računa više o svom servisu i da tu ne kiksne. Nastavilo se igrom „gem za gem“, Stefanos se dosta popravio u nastavku, izlazio sve češće na mrežu, ali kod iste uglavnom osvajao poene. Dva potpuno različita stila su se sudarila na šljaci Madrida, ali je izgledalo poprilično lepo.

U nekoliko navrata je Novak bio nadomak brejka, ali do istog nije dolazilo, naročito jer je Cicipas drastično popravio pristup i samopouzdanje – 3:4. Brzo je izjednačio naš igrač, nije dozvoljavao Grku da priđe kada ima servis što je poprilično doprinosilo i psihološkoj prednosti koja je rasla iz gema u gem.

I konačno, deveti gem, brejk i prelomni trenutak. Novak je jednostavno bio premoćan, vraćao sve što većina nije u stanju ni da zamisli – smečeve, dijagonale, drop šotove… Pa je sve to nagrađeno sa 5:4 i njegovim servisom. Nije se mnogo libio, već je sve usmerio ka završetku meča i trećoj tituli i Madridu.

Partizan je šampion Srbije u košarci. Pogledajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA