Najnovije

MISTERIJA NAPADA NA LUKU U ARAPSKIM EMIRATIMA: Šta se zapravo krije iza vesti o zapaljenim tankerima?

Pres služba administracije Ujedinjenih Arapskih Emirata danas je negirala informaciju koja se pojavila u nekim arapskim, iranskim i ruskim medijima da je u luci Fudžaira uništeno u eksploziji sedam tankera, a da su građani na nebu videli avione za koje neki tvrde da su američki i francuski, ali jasne potvrde šta se zapravo desilo i dalje nema.

Luka Fudžaira (Foto: Jutjub)

Press služba administracije Emirata tvrdi da su informacije lažne i da ljude dovode u zabludu.

"Press služba vlade Fudžira dovodi u sumnju kredibilitet medijskih izveštaja o eksplozijama  koje su potresale luku Fudžiara u UAE danas u zoru, i potvrđuje da se saobraćaj i radne aktivnosti odvijaju kao i obično. Vlasti Emirata pozivaju medije da istraže tačnost prvobitnih izveštaja i da pokažu poverenje u zvanične izvore, piše u saopštenju.

Neki mediji pre svega oni iz UAE ostaju pri stavu da je u pitanju lažna vest, dok sa druge strane ruski poput Sputnjika i iranskog Press TV ostaju pri stavu i dalje da se napad zaista dogodio na luku koja je udaljena 70 kilometara od ulaska u Ormuški moreuz.

S druge strane na društvenim mrežama, pre svega Tviteru pojavila se i slika zapaljenog tankera u blizini same luke, ali se kasnije ispostavilo, da je slika iz 2012. godine.

Međutim s druge strane komandant iranske elitne Revolucionarne garde Hosein Salami rekao je danas na sednici parlamenta da su Sjedinjene Države pokrenule psihološki rat u regionu, preneo je portparol parlamenta Behruzi Nemati.

Vojska SAD je poslala nosač aviona "Abraham Linkoln" i B-52 bombardere na Bliski istok kako bi se suprotstavili onome što je Trampova administracija nazvala "jasnim pokazateljima" pretnji Irana američkim snagama, prenosi Rojters.

"Abraham Linkoln" zamenjuje drugog nosača aviona koji je rotiran iz Zaliva prošlog meseca.

Komandant Salami je predstavio analizu situacije u regionu, zaključujući da su Amerikanci pokrenuli psihološki rat, jer je dolazak i odlazak njihove vojske normalna stvar, rekao je Nemati, rezimirajući komentare zapovednika garde, stoji na sajtu Parlamenta ICANA.

General-major Hosein Salami je imenovan za šefa Garde prošlog meseca.

Pročitajte OVDE sve detalje napada na luku.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA