Najnovije

ERDOGAN POZVAO PUTINA! Krajnje neprijatan razgovor o Idlibu, evo šta su odlučili!

U telefonskom razgovoru ruski i turski predsednik naglasili su važnost daljnje koordinacije akcija u Siriji, uključujući i ministarstva odbrane. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je ruskog predsednika Vladimira Putina kako bi razgovarali o prekidu vatre od strane militanata koji deluju u zoni deeskalacije Idliba u Siriji, izjavio je Kremlj. Tema je vrlo delikatna tako da razgovor nimalo nije bio prijatan.

Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan (Foto: kremlin.ru)

- Lideri su nastavili sa temeljnom razmenom mišljenja o ključnim pitanjima krizne situacije u Siriji, s naglaskom na situaciju u zoni deeskalacije Idliba u svetlu povećanog broja narušavanja prekida vatre od strane radikalnih oružanih grupa - navodi se u izjavi.

Načelnik Centra za pomirenje u Siriji, ruskog Ministarstva odbrane, general-major Viktor Kupčišin juče je saopštio da su ilegalne naoružane grupe bombardovale četiri naselja u provinciji Latakija u okviru deeskalacione zone Idlib. Tokom protekle dve sedmice, teroristi su povećali broj napada granatama na sirijske provincije Hama, Alepo i Latakiju.

Rusija, Turska i Iran su garanti prekida vatre u Siriji koja je pogođena sukobom. Rusija redovno vrši humanitarne operacije širom zemlje i pomaže Damasku da osigura bezbedan prolaz za povratak sirijskih izbeglica.

Pravoslavna braća ponovo prolivaju krv. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA