Najnovije

PODMUKLA IGRA ŠIPTARSKE CRNE TROJKE: Tači, Haradinaj i Veselji lobiraju u Hagu, Srbima spremaju nešto najpakosnije do sada!

Genocid, ratna odšteta... Prištinske vlasti već duže vreme pričaju o osnivanju tribunala u kojem bi trebalo da se sudi Srbima za navodne zločine na Kosmetu, ali s obzirom na to da pomenuti sud ne bi imao nikakvu težinu bez međunarodne podrške, Veselji, Tači i Haradinaj su smislili drugačiji plan.

Tači i Haradinaj (Foto: Pravda)

Pomenuta krvava trojka namerava da iskoristi Specijalni sud za Kosovo u Hagu, koji već ima mandat za procesuiranje zločina na KiM u periodu od 1998. do 2000, ali uprkos tome što su u Srbiji svi smatrali da će se taj sud baviti zločinima OVK, baviće se, kako su iz Haga naveli, svima:

„Ne možemo da komentarišemo ništa u vezi sa optužnicama, ali ono što bismo želeli da razjasnimo jeste da će se Specijalni sud ima nadležnost za zločine protiv humanosti, ratnih zločina i drugih zločina po kosovskom zakonu u periodu od januara 1998. do decembra 2000. Sud ima jurisdikciju za zločine počinjene ili na teritoriji Kosova ili protiv osoba sa teritorije Kosova. Sud ima jurisdikciju isključivo nad individuama koje su navodno počinile zločine, a ne nad bilo kojom grupom ljudi“, navodi se u odgovoru Specijalnog suda na upit da li će Sud procesuirati samo bivše pripadnike OVK ili može goniti i druge ljude, uključujući i državljane Srbije.

Ne treba zaboraviti nedavno saslušanje u Vašingtonu pred Kongresovim odborom za spoljne poslove kojem predsedava poznati albanski lobista Eliot Engel, koji je tada naveo:

- Oslobodilačka vojska Kosova nije bila savršena i činila je zločine, ali su većinu zločina počinile srpske snage - naveo je tada Engel.

Naravno, Priština namerava da u Hag ugura pre svega generale Đelića, Dikovića Stojanovića.. kao i još, kako se nezvanično navodi, više od 500 vojnika, civila i oficira, koje Srbija nikada ne bi izručila kada bi ih Priština tražila, ali ako bi njihovi slučajevi koje je Euleks prebacio Prištini nekako preuzeo Specijalni sud za zločine na Kosovu Beograd bi se ponovo našao pod jakim međunarodnim pritiskom da ih izruči.

Amerikanci opet po svetu love fantomske „Putinove milijarde“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA