Najnovije

SAD isporučile Ukrajini ručne raketne bacače PSRL-1 koji su „neuspešna“ kopija ruskog RPG-7 (VIDEO)

Kod proizvodnje ovih bacača nije ispoštovan tehnološki proces, pa se sa pravom može tvrditi da se radi o nepotpunoj kopiji. Ruski eksperti su posebno skeptični kada je u pitanju kvalitet sistema za opaljenje, kao i njegova preciznost u odnosu na RPG-7 i njegove modifikacije.

SAD isporučile Ukrajini ručne raketne bacače PSRL-1 (Foto: Jutjub)

Višenamenski ručni raketni bacači PSRL-1 koje je Vašington isporučio Kijevu (planira da se testira u jedinicama Nacionalne garde Ukrajine) je u stvari iskopirani ručni raketni bacač ruske proizvodnje RPG-7. Ovo je za internet portal TASS rekao izvor koji dolazi iz ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

„Ručni raketni bacači PSRL-1, koji su testirani u Ukrajini, predstavljaju nelicenciranu kopiju ruskog raketnog bacača RPG-7, koji je proizveden bez ikakvog poštovanja tehnološkog procesa. Na ovaj način, iskopirani modeli ručnih raketnih bacača PSRL-1 ne mogu u punom obimu da zadovolje tehničko-taktičke karakteristike“- rekao je sagovornik ruskog internet medija.

Prema njegovim rečima, jedna od ključnih karakteristika ručnog raketnog bacača je resurs mehanizma za lansiranje. „Lansirni mehanizam za RPG-7 je projektovan da može da ispali oko 1000 projektila, a u praksi ovaj broj je znao da bude i za 20-30% veći. Postoje određene sumnje u pogledu izdržljivosti PSRL-1, jer je sam lansirni mehanizam napravljen od lakših materijala“- naglasio je vojni ekspert.

Za razliku od standardne verzije RPG-7 i njegovih modifikacija, američka kapija ruskog bacača je opremljena taktičkim šinama Pikatini (MIL-STD-1913). Međutim, ovako „budženje“ nije preporučljivo za ovakav tip oružja, napominje ruski vojni ekspert.“Optički, ali i kolimatorski nišani koji se montiraju na ručne raketne bacače moraju da prođu etapu ozbiljne i ne tako jednostavne provere. Ovo oružje ne trpi montiranje bilo kakvog optičkog nišana. Prilikom njegovog dejstva se javljaju velike sile, koje vrlo lako mogu da poremete nišansku liniju i znatno smanje njegovu preciznost. Montiranje Pikatini šina u ovom slučaju ne predstavlja ništa drugo osim pomodarstva“- rekao je sagovornik ruskog internet portala.

Nacionalna garda Ukrajine je saopštila danas da su počeli sa etapom testiranja ručnih raketnih bacača PSRL-1, koje je na osnovu ruskog RPG-7 iskopirala američka kompanija AirTronics USA.

Pobiše džihadiste očas posla! Dok suhoji odozgo prže Hamu i Idlib, baćuške na zemlji rade ovo! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA