Najnovije

SAUDIJCI RAZBIJENI U JEMENU: Huti se munjevito probijaju, spremaju se da osvoje ovaj grad i zadaju konačan udarac Rijadu u UAE! (MAPA)

Usred napretka koje su borci "Ansar Alaha" i njihovi saveznici uspeli da ostvare ka položajima snaga pod vođstvom Saudijske Arabije u provinciji Dale, sve se više nagađa da se u slučaju uspeha ofanziva Huta može pokrenuti prema južnom lučkom gradu Adenu.

Huti (Foto: Jutjub)

Aden služi kao de fakto glavni grad marionetske vlade, koju Saudijska Arabija i njeni saveznici koriste kao opravdanje za vojnu intervenciju u Jemenu. Ispod možete pogledati operacije napredovanja jemenskih pobunjenika Huta prema gradu Adenu.

Prethodno su Huti uspeli da osvoje velike gradove u unutrašnjosti, od kojih je najvažniji strateški grad Katabah. Pre toga su snage Huta povukle trupe iz lučkog grada Hodejda na zapadu zemlje, što je posledica dogovora dveju zaraćenih snaga – Huta i Hadijevaca pred mirovnim posrednicima. Tako da će se ova luka ubuduće koristiti za razmeštanje humanitarne pomoći UN u ratom zahvaćenom Jemenu, gde se veliki broj ljudi suočava sa kolerom, velikom stopom smrtnosti, ratom, siromaštvom...

Rusi bacili bombe, udarili na Turke! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA