Najnovije

TAČI I HARADINAJ DOBILI DOJAVU: Albanci u panici! Srbi mogu za 2 sata da uzmu sever Kosova

Vojno-policijska parada u Nišu "Odbrana slobode", na kojoj je prikazana sva sila naših oružanih snaga, izazvala je veliku pažnju zapadnih službi bezbednosti, ali i paniku među političkim liderima u Prištini!

Vojska Srbije (Foto: Ministratsvo odbrane)

Predsedniku lažne države Kosovo Hašimu Tačiju i premijeru Ramušu Haradinaju za vikend su stigli izveštaji tzv. kosovskih obaveštajaca, ali i depeše iz dve zapadne ambasade kojima se upozoravaju da je Vojska Srbije danas neuporedivo opremljenija i spremnija nego što je bila tokom rata 1999. godine. U njima se između redova navodi da bi u slučaju bilo kakvih napada na Srbe na severu Kosova i Metohije oružane snage naše zemlje bile u stanju da za dva sata zauzmu kompletan potez severno od Ibra gde se nalaze četiri srpske opštine Leposavić, Zubin Potok, Severna Mitrovica i Zvečan.

Ne potcenjujte ih

U poverljivim depešama koje su pripadnici obaveštajnih struktura s Kosova i Metohije pripremili nakon parade, posebno se pominje spremnost srpskih snaga na munjevito reagovanje i ističe da se "vojna moć Srbije danas nikako ne sme potceniti".

- U zapadnim krugovima je posebna pažnja data zbog prikazivanja naoružanja iz Rusije. Notirano je da je čak devet "migova 29" letelo nad Nišom, a istaknut je i stepen obučenosti i opremljenosti naših "rambo-vojnika" iz programa "1500". U depeši jedne zapadne ambasade doslovno se navodi upozorenje. Vojska Srbije je spremnija nego 1999. godine, mogu vrlo brzo da uđu na Kosovo i Metohiju - citira sagovornik iz bezbednosnih krugova.

U prilog tome, on podseća i na pisanje američke agencije AP koja je defile naših naoružanih snaga u Nišu povezala sa narastajućim tenzijama na KiM, ali i vezama sa Rusijom.

Vi ste naši, čemu briga

Nekadašnji oficir JNA Veselin Šljivančanin kaže da je Vojska Srbije na zavidnom nivou, spremna da odbrani svoj narod.

- Imamo uvežbanu i opremljenu vojsku, kakvu decenijama nismo imali. Nikome ne pretimo, niti tuđe otimamo, već hoćemo da čuvamo svoj narod i granicu - ocenjuje Šljivančanin.

Kakav efekat ima taksa od 100 odsto na ekonomiju tzv. Kosova pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA