Najnovije

TURSKA NAS NEĆE ZAUSTAVITI! SAA će nastaviti da gazi džihadiste dok ih skroz ne istrebi! (VIDEO)

Sirijski vojni stručnjak, Ala al-Asfari, izjavio je u ponedeljak da će Sirijska arapska vojska (SAA) okončati svoju vojnu operaciju u Hami nakon što oslobodi poslednje teritorije pod kontrolom militanata.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Al-Asfari je rekao da je operacija sirijske vojske u severozapadnoj Hami uvod u široku ofanzivu u Idlibu. On je napomenuo da su sukobi između sirijske vojske i turske vojske malo verovatni, jer je Rusija ona koja pruža direktnu podršku vladinim trupama.

Al-Asfari je rekao da je, s obzirom na zajedničku rusko-sirijsku odluku o pokretanju ove najnovije ofanzive, Turska počela da povlači neke od posmatračkih mesta u blizini linija fronta. Ovi komentari vojnog eksperta su dati nakon što su sirijska vojska i njihovi saveznici preuzeli kontrolu nad nekoliko gradova u severozapadnoj Hami.

Uprkos Al-Asfarijevim komentarima, ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan su razgovarali telefonom u ponedeljak kako bi razmotrili trenutnu situaciju u severozapadnoj Siriji. Erdogan je optužio sirijsku vladu da namerno potkopava Sporazum iz Sočija.

Otkako je započela ofanzivu, Sirijska arapska vojska uspela je da stigne do jugozapadne ose planine Al-Zavija, što ih praktično dovelo na granicu sa Idlibom.

Pogledajte OVDE sjajan snimak ruskog napada na džihadiste.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA