Najnovije

ISPLIVALA STROGO ČUVANA TAJNA IZ 1999. GODINE: Klinton slao ubice na Kosovo! Borili su se na strani OVK protiv Srba!

Bivši američki predsednik Bil Klinton imao je 1998. i 1999. godine najmanje 400 svojih ubica, vojnih specijalaca na Kosovu koji su se borili na strani terorističke OVK, prenose beogradski mediji. 

Spomenik Klintonu u Prištini (Foto: Jutjub)

Ovo tvrdi američki politikolog Fil Batler, koji kaže da ima mnogo dokaza da je Vašington logistički i finansijski pomogao šiptarskim teroristima na Kosovu, iako američka administracija i danas negira svoju direktnu umešanost. Batler dodaje i da je ovaj model "pomoći" potom preslikan i u Ukrajini, Libiji, Siriji...

Američki ekspert objašanjava da su funkcioneri Stejt departmenta direktno upravljali svojim specijalcima i tako vukli konce i kontrolisali situaciju na Kosovu i Balkanu. 

- Pouzdano znamo da su kod nas tajno obučeni pobunjenici odigrali ključnu ulogu u fragmentiranju regije preko organizacije poznate kao Atlantska brigada, koja se borila u ratu na Kosovu na strani tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Ta brigada brojala je oko 400 naoružanih boraca ... Pronašao sam podatke o Francuzu koji je trenirao Atlantsku brigadu, a to što se desilo na Kosovu i te kako podseća kasnije na Ukrajinu, Libiju i Siriju. Vidite "obrasce" koji nas vode do istine. Stravična stratišta legitimne države Jugoslavije služila su za ulaganje u podelu preostalih komada zemlje uz pomoć američkih predsednika, britanskih gospodara i nemačkih industrijalaca. Takozvana Atlantska brigada delovala je u raznim posredničkim ratovima na Balkanu, a važni pripadnici su joj bili smrtonosne ubice iz inostranstva. Američki funkcioneri u vrhu su ih dobro poznavali i upravljajući njima vukli su konce i na Kosovu i širom Balkana - ističe Batler. 

Prema njegovim rečima, Jugoslavija je postala prototip i primer za delovanje u Avganistanu i Iraku i na drugim kriznim žarištima. 

- Imena Medelin Olbrajt, Havijer Solane, generala Veslija Klarka i drugih i dalje se spominju. U bivšoj Jugoslaviji oni su prijatelji ključnih igrača u vladama i doslovno su sve isplanirali i pretvorili narode i zemlje u investicioni "eldorado." Priča o genocidu u ime demokratije je prestrašna - podvlači Batler. 

General Vladimir Lazarević, komentarišući tvrdnje američkog stručnjaka, kaže da ovo ne treba nikoga da iznenađuje. 

- Znam sasvim sigurno da su pripadnici specijalnih snaga SAD, Britanije, Nemačke i drugih država i pre agresije na našu državu obučavali albanske teroriste u desetak kampova širom Albanije, kao i u Evropi. Značajan broj njih bio je u ulozi instruktora terorističke pešadije za sve vreme kopnenih napada preko naše državne granice. 

Pročitajte OVDE koja je to najveća tajna tokom bombardovanja Srbije otkrivena a tiče se ruskog...

Izvor: espreso. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA