Najnovije

ŠIPTARI SPREMAJU ZALIHE! Na Kosovu se tajno skladišti jedna opasna stvar! Samo jedan pogrešan korak i svi smo u opasnosti!

Prema informacijama koje poseduju dobro obavešteni izvori na Kosovu trenutno postoji oko 260.000 nelegalnih komada oružja, što je pre svega pretnja za Srbe na severu pokrajine, ali i za ceo region.

Šiptari spremaju zalihe oružja (Foto: Pravda)

Direktor Međunarodne jedinice za koordinaciju sprovođenja zakona (ILECU) Besnik Salihu kaže da je to dokaz da Kosovo predstavlja tranzitnu zonu za šverc oružija, potvrđujući svoju procenu da na Kosovu trenutno postoji oko 260.000 komada ilegalnoh oružija. Iako predstavnici lažne države kažu da bi šverc prestao onog trenutka kada bi oni postali članica INTERPOL-a, dobro obavešteni izvori kažu da Albanci do oružije čuvaju za eventualni napad i razračunavanje sa Srbima na severu pokrajine.

Bivši potpukovnik KOS-a LJuban Karan da na svim područijima bivše Jugoslavije postoji ilegalnog oružija.

- Taj problem je međutim na Kosovu mnogo opasniji ne samo zbog velike količine oružija koje je u posedu Albanaca, već i zato što oni to oružije čuvaju za eventualni napad na Srbe. U drugim područijima se to oružije koristi samo za šverc i kriminalne svrhe, dok Albanci čekaju samo povoljan trenutak za napad na Srbe. Vlast u prištini stoga i ne čini nikakve napore da to oružije oduzme od onih u čijem je posedu. To oružije je skriveno ne samo po privatnim kućama već postoje i tajna skladišta gde je ilegalno oružije skriveno i konzervirano. Najžalosnije od svega je što na rešavanju ovog problema, odnosno zaplene ilegalnog oružija na Kosovu, ni KFOR ništa nije uradio - zaključuje Karan.

Stručnjak za terorizam DŽevad Galijašević kaže da je ovo opasno za ceo region, jer je Kosovo danas leglo terorizma i organizovanog kriminala.

- Naravno da su naoružani teroristi i narko - dileri koji imaju svoju paradržavu opasni po Srbe, koji su ugroženi baš od strane iste paradržave. Činjenica da pojedine zapadne zemlje podržavaju ovakvo stanje stvari zabrinjava još više - upozorava Galijašević.

Putin naredio da najmanje tri avio-puka opremi lovcima pete generacije Su-57. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA