Najnovije

VUČIĆU, GDE NAS TO VODIŠ?! Evo šta Evropljani kažu, a mi i dalje verujemo u...

Većina Evropljana veruje da bi EU mogla da se raspadne u naredne dve decenije, pokazalo je istraživanje u sedištu EU Briselu. Studija Evropskog saveta za spoljne odnose (ECFR) i međunarodne firme za istraživanje tržišta i analizu podataka „JuGov“, u koju je bilo uključeno više od 60.000 ljudi iz 14 zemalja članica EU, pokazala je i da značajan broj ispitanika smatra da je „realna mogućnost“ da u narednoj deceniji izbije rat između dve zemlje EU.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Istraživanje je pokazalo da je nivo podrške članstvu u EU visok, ali da vlada pesimizam kada je u pitanju budućnost bloka. U svakoj državi članici, osim u Španiji, većina glasača veruje da će se EU raspasti u narednih 10 do 20 godina, navodi se u studiji.

Kako se precizira, u Francuskoj, 58 odsto ispitanika smatra da je realno da će se blok raspasti u roku od dve decnije, s čime je saglasno 57 odsto Italijana i Poljaka. Čak i u Španiji, 40 odsto ispitanika reklo je da je realna mogućnost da se EU raspadne.

Istraživanje je pokazalo da većina Evropljana, ukoliko se EU raspadne, kao najveći gubitak vidi kolaps jedinstenog tržišta, a potom pitanje slobodnog putovanja preko granica i slobode za život i rad u drugim zemljama.

Značajan broj ispitanika je, takođe, rekao da je rat između zemalja EU „realna mogućnost“ u narednoj deceniji. Najveći broj njih je u Austriji, gde je 38 odsto ispitanika reklo da misli da bi rat mogao da izbije u narednih 10 godina, dok u Francuskoj taj broj iznosi 35 odsto, a u Rumuniji 31 odsto. Uverenje da bi mogao da izbije rat između članica EU naročito je snažno među mladima, prenosi Si-En-Bi-Si.

U Austriji i Rumuniji, polovina ispitanika od 18 do 24 godine, veruje da je rat između dve članice EU moguć, s čime je saglasno 46 odsto najmlađih ispitanika u Francuskoj.

Naprednjak šokirao Srbiju. Pogledajte OVDE šta je rekao za Vučića.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA