Najnovije

PROPAO PLAN ŠIPTARA: Kandidati Srpske liste pobedili na vanrednim izborima

U sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije pobedili su kandidati Srpske liste, osvojivši veći broj glasova. Izlaznost je na ovim izborima bila je nešto veća nego na lokalnim izborima 2017. godine.

Kosovska Mitrovica (Foto: Jutjub)

Srpski narod na severu Kosova i Metohije još jednom je nedvosmisleno, i skoro jednoglasno, potvrdio spremnost da odlučno brani svoj opstanak i politička prava, i organsku vezu sa državom Srbijom, rečeno je večeras RTS-u u Srpskoj listi.

Dodaju da je tako propao poziv na bojkot onih u Srbiji koji su hteli da sever Kosmeta gurnu u ruke Albanaca.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić istakao je da je to velika pobeda Srba na KiM, veliki uspeh u borbi za jedinstvo sa državom Srbijom i u borbi za jedinstvo same države Srbije.  

Prema podacima Centralne izborne komisije u Prištini, na današnjim vanrednim izborima glasalo je 24.595 birača (42,42 odsto). To znači da je izlaznost za skoro jedan procenat veća u odnosu na prošle lokalne izbore.

U Kosovskoj Mitrovici je izlaznost bila 38,74 odsto, u Zvečanu 45,17 odsto, Zubinom Potoku 50,74 odsto, a u Leposaviću 41,57 odsto.

Kako javlja dopisnik RTS-a, glasanje je proteklo uglavnom bez problema, a na regularnost nije bilo primedbi.

Kandidate za predsednike opština u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu imali su Srpska lista, Demokratska partija Kosova i Samoopredeljenje.

Kandidati Srpske liste su Goran Rakić u Kosovskoj Mitrovici, Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Vučina Janković u Zvečanu i Zoran Todić u Leposaviću.

Rusku analizu o ratu Kine i SAD pročitajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA