Najnovije

DAMASK RAZBUCAO NOTORNE LAŽI ZAPADA: U borbama za Kabani nije bilo...

Sirijsko ministarstvo vanjskih poslova negira upotrebu hemijskog oružja u kabaniju koji je držao HTS. Medijski izvještaji o navodnoj upotrebi hemijskog oružja od strane sirijske vojske u naselju Kabani na severu Latakije lažni su, navodi se u saopštenju sirijskog ministarstva spoljnih poslova.

Borbe u Siriji (Foto: Jutjub)

Ministarstvo inostranih i stranih vlasti potvrđuje izjavu Generalne komande Vojske i Oružanih snaga koja je odbacila ove tvrdnje i potvrdila da su oni potpuno neutemeljeni, ukazujući da je Sirija u potpunosti sarađivala sa Organizacijom za zabranu hemijskog oružja (OPCV), navodi se u saopštenju Sirijske arapske novinske agencije (SANA).

Prema tom dokumentu, "Sirija nikada pre nije koristila takvo oružje" i "neće ih sada koristiti, jer ne poseduje takvo oružje pre svega, te smatra da je upotreba otrovnog oružja u suprotnosti s njenim moralnim i međunarodnim obvezama. "

Sirijsko ministarstvo spoljnih poslova istaklo je da "takve ponavljajuće, šuplje, ogoljele medijske izmišljotine neće odvratiti Siriju od borbe protiv terorizma dok se ne uspostavi sigurnost širom zemlje".

Moćna iračka grupa preti Amerima! Evo šta će uraditi. Pročitajte OVDE

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA