Najnovije

LAZANSKI IZNEO JEZIVE PODATKE: Amerikanci spremaju Hrvate za rat ptrotiv Srba, daju im 60 "bredlija" (VIDEO)

Sad i Hrvatska završavaju pregovore o isporuci američkih oklopnih borbenih gusenica, a plan je da SAD Hrvatskoj pošalje najmanje 60 vozila, dok neki govore o čak stotinu oklopnjaka!

Ilustracija (Foto: Jutjub/ Pravda)

Ovo je direktna pretnja Srbiji i Republici Srpskoj. 

- Reč je o nabavci američkih oklopnih vozila pešadije na gusenicama tipa "bredli". Navodno je reč o minimalno 60 komada, a maksimalan broj čak prelazi 100. Poslednjih meseci na više adresa u vojnim i civilnim krugovima potvrđeno je da se o tome vode razgovori, te da se konačna odluka očekuje do kraja godine. Hrvatska je preuzela obavezu da u sklopu dostizanja ciljeva sposobnosti u NATO paktu opremi ojačanu motorizovanu brigadu. Za dostizanje tog cilja postupno će biti potrebno opremiti tri motorizovane jedinice. SAD su Hrvatskoj još početkom 2018. ponudile donaciju u obliku vozila "bredli" M2. Reč je o modelu koji treba modernizovati, a procena je da bi modernizacija po komadu iznosila oko 3,5 miliona dolara – piše Jutarnji list.

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da ovo jeste odgovor Vašingtona na ruske tenkove i oklopna vozila koja dobija Srbija. 

- Reč je o suptilnoj američkoj politici prema ruskoj donaciji srpskoj vojsci u vidu 30 tenkova T72B3 i još toliko oklopnih vozila BRDM2. Oni nam, dakle, neće zabraniti da uzmemo rusku tehniku i oružje, ali će svoj "kontraudar" sprovesti preko Hrvatske. Teško da je slučajnost to što Srbija dobija po 30 tenkova i oklopnjaka, a isto toliko "bredlija" treba da dobije i Zagreb - ističe Lazanski.

Prema njegovim rečima "bredli" je vrhunsko vozilo.

- Srbija, na drugoj strani, ima borbeno vozilo pešadije BVP M-80, koje bi trebalo da bude modernizovano. Ono će dobiti dodatni oklop, kao i top 30mm umesto dosadašnjeg od 20mm, dok će protivoklopne rakete imati domet pet kilometara – objašnjava Lazanski.

Šešelj kaže da mi moramo doći u poziciju da nas Rusi brane kao da su oni napadnuti! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA