Najnovije

RAKETE POLETELE KA MEKI! Saudijska vojska dignuta na noge, Huti udarili žestoko!

Sistem protivvazdušne odbrane Saudijske Arabije navodno je presreo dve rakete Huta u provinciji Meka, izveštava Rojters, pozivajući se na izjavu iz ambasade kraljevstva u Vašingtonu.

Huti ispaljuju rakete na Saudijsku Arabiju (Foto: Jutjub)

Raniji lokalni mediji izvestili su da će jemenski šiitski pobunjenici Huti napasti oko 300 kritičnih infrastrukturnih objekata u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Novinska agencija SABA izvestila je za to vreme da će Huti napasti više od 299 ciljeva, uključujući vojne i strateške objekte u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izveštaj je usledio nakon napada bespilotnih letelica na naftne objekte Saudijske Arabije u utorak. Ovo nije prvi put da je saudijska vojska prijavila presretanje raketa na njihovoj teritoriji.

Jemen je već nekoliko godina zahvaćen oružanim sukobom između vladinih snaga koje predvode odbegli predsednik Abd Rabuh Mansur Hadi i šiitskih pobunjenika Huta. Koalicija pod vođstvom Saudijske Arabije sprovodi vazdušne napade protiv Huta na Hadijev zahtev od marta 2015. godine.

Neprijatelj beži pred borbenim Hutima. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA