Najnovije

MAKRON TEŠKO OPTUŽIO RUSE I BIVŠEG TRAMPOVOG STRATEGA: Skovali su zaveru sa evropskim nacionalistima da unište EU!

Makron je u intervjuu za francuske regionalne listove rekao i da Evropljani "ne treba da budu naivni" kada je u pitanju mešanje iz inostranstva uoči nedeljnih izbora za Evropski parlament, prenosi AP.

Emanuel Makron (Foto: Jutjub)

Francuski predsednik smatra da "Rusi i neki drugi" finansiraju ekstremne političke partije u Evropi, aki nije izneo detalje.

Upitan da definiše najvećeg neprijatelja Evrope, Makron je rekao da je "neprijatelj Evrope onaj što ne veruje u njenu budućnost. Nacionalisti koji žele da je podele su glavni neprijatelji".

Makron je istakao i da su ovi izbori najvažniji posle 1979. godine, jer se Unija našla pred velikom opasnošću.

On kaže i da je primetio "gledanje kroz prste" između nacionalista i nekih stranih interesa, čiji je cilj rasformiranje Evrope", imenujući Stiva Benona, "bliskog američkim strukturama moći".

Makron je posebno kritikovao Benona koji je prethodnih dana bio u Francuskoj i iznosio pohvale za kampanju liderke krajnje desnice Marin Le Pen, koja se distancirala od Benona u pokušaju da pridobije širi krug birača.

Intervju je poslednji Makronov pokušaj da obezbedi podršku za svoju stranku na izborima za EP, na kojima se očekuje dobar rezultat nacionalista zbog rastuće zabrinutosti oko migracija, navodi agencija.

Američki avioni presreli ruske bombardere blizu Aljaske! Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA