Najnovije

ON NAS JE BRANIO OD ŠIPTARSKIH HORDI ZLA: U Jagodini obeležen dan sećanja na heroja sa Košara Gorana Ostojića (VIDEO)

U Jagodini je danas održana komemorativna svečanost povodom pogibije komadanta 63. padobranske brigade Gorana Ostojića na Košarama u borbi sa albanskim teroristima.

Vojnik SRJ na Košarama (Foto: Jutjub)

Svečanost je održana na terenima osnovne škole, koja nosi ime Ostojica, a učestovali su padobranci 63. padobranske brigade Vojske Srbije, pripadnici specijalne vojne jedinice, karatisti Jagodine i Gornjeg Milanovca, izviđači…

NJih je pozdravio major 63. padobranske brogade Milovan Ilić, a svečanost je počela polaganjem venaca na spomen bistu Ostojiću u holu škole i padobranskim skokovima. Padobranci su nosili zastavu Srbije i zastavu 63. padobranske brigade, a specijalna jedinica Vojske je pred brojnom publikom izvela vežbu.

Potpukovnik Goran Ostojić, najbolji oficir mlade generacije VS, poginuo je 28. jula 1998. nedaleko od karaule "Košare". Rođen je 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa. U Jagodini, gde mu i sada žive otac i brat, završio je osnovnu školu i Gimnaziju. Posle završene Vojne akademije raspoređen je u 63. padobransku brigadu Niš. Odlikovan je ordenom za hrabrost.

Prošle subote poštu su Ostojiću odali motoristi Srbije.

Šiptari kipte od besa. Pogledajte OVDE zbog čega.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA