Najnovije

UDRI I BEŽI! DŽihadisti Islamske države ponovo napali SAA u pustinji nadomak Al Sukne!

Po drugi put u tri dana, Islamska država je napala grupu vojnika Sirijske arapske vojske (SAA) u istočnom delu Sirije. Prema izveštaju iz grada Palmire, Islamska država je postavila zasedu vojnicima sirijske vojske na planini Bušri, koja se nalazi istočno od strateškog pustinjskog grada Al-Sukne u istočnom Homsu.

DŽihadisti Islamske države (Foto: Jutjub)

Islamska država je navodno koristila protivtenkovske vođene rakete (ATGM) kako bi uništila konvoj sirijske vojske; što je rezultiralo smrću nekoliko vojnika. U napadu je takođe pogođen tenk i rov sirijske vojske na planini Bušri.

Ovi najnoviji napadi Islamske države pokazali su se zastrašujućim za sirijsku vojsku, jer imaju veliki broj vojnog osoblja i opreme. Uprkos proglašenju pobede od strane američkog predsednika Donalda Trampa ranije ove godine, Islamska država i dalje ostaje aktivna u Siriji i Iraku.

Posle gubitka velikih teritorija u Siriji i Iraku, Islamska država se prebacila na gerilsku taktiku vođenja rata po sistemu “udri i beži”, i koriste pustinju kako bi se sakrili.

Huti su pred istorijskom pobedom. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA