Najnovije

VUČIĆ O SAOPŠTENJU KVINTE: Ja ništa gluplje u svom životu nisam pročitao!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je iznenađen saopštenjem Kvinte posle izbora za gradonačelnike opština na severu KiM, iz kojeg jedino može da se zaključi da su neki nezadovoljni što su izbori protekli u miru i redu.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

- Želim da im čestitam na njihovoj inventivnosti. Ja ništa gluplje u svom životu nisam pročitao - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu.

On je tako prokomentarisao zajedničko saopštenje zemalja Kvinte - ambasada Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD, koje su ocenile da je izborni proces u četiri opštine na severu KiM protekao u mirnoj atmosferi, ali i podsetile da "još ima nerešenih pitanja, koja su pratila izborni proces 2017."

Vučić je rekao da su sve zemlje Kvinte poslale svoje posmatrače ne bi li pronašle nekakvu nepravilnost i grešku za koje bi optužile Srbe, ali da nisu uspeli da nađu ništa, pa su zato u saopštenju morali da kažu da je bilo pritisaka 2017. godine.

- Kakvog to smisla ima - upitao je Vučić i dodao da i to pokazuje koliko je nekima žao što su izbori prošli u miru i u redu.

On je čestitao građanima na severu KiM koji su na miran i dostojanstven način pokazali kako se štite interesi svog roda i otadžbine i kako se može ponašati pametno, tako da nikome ne zabiju prst u oko, ali da istovremeno pobeđuju.

Komentarišući pisanja pojedinih medija da su na izbore na severu izašli samo oni koji su imali nekakav interes, Vučić je rekao da je ogroman broj građana izašao na izbore, mnogo veći nego 2017. godine.

- Dakle, 25.000 ljudi je imalo lični interes - upitao je Vučić i dodao da Albanci govore da na severu ima 58.000 birača, ali da tu zapravo nema toliko stanovnika.

Vučić je rekao da opozicija nema drugi način da objasni svoj neuspeh i to što je Srpska lista dobila 22 odsto više u odnosu na prošle izbore.

- Kako da objasne da je bojkot propao i kako da objasne da sem odavde sa Savskog venca nikoga ne mogu da dovedu u svoje redove? Ali nisu oni važni, ne odlučuju oni ni o čemu i malo kome su bitni - naveo je Vučić.

Lider Dveri je na današnjoj KZN u Čačku istakao da je mu je u koordinaciji vlasti iz Beograda i Prištine zabranjen ulazak na KiM i da je sednica Skupštine na temu KiM još jedan rijaliti šou i farsa kojom se ponižava Narodna skupština. Pročitajte OVDE još detalja.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA