Najnovije

KURC OŠTRO MAKEDONCIMA: Formirajte vladu!

Predsedavajući OEBS-u i austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc završio je posetu Makedoniji pozivom da se na osnovu rezultata izbora formira vlada.

Sebastijan Kurc (Foto: Sinhua)

- Veoma sam zadovoljan što su izbori bili slobodni, fer i demokratski, što su sve stranke priznale rezultate, što je u skaldu sa demokratijom. Sada bi stranke tebalo da donesu postizborne odluke - poručio je Kurc.
Izbori u Makedoniji održani su 11. decembra, ali vlada još nije formirana. 
Potpredsednik vlade i šef diplomatije Makedonije Nikola Poposki, koji je zajedno sa Kurcom obišao makedonsko-grčku granicu kod prelaza Djevđelija, rekao je da bi najveća pomoć drugih zemalja Makedoniji u rešavanju političke krize bila da se ostavi da narodna volja, izražena kroz raspodelu poslaničkih mesta, odluči o budućnosti zemlje. 
Kurc je još rekao da Austrija želi da vidi Makedoniju kao snažnog partnera i izrazio nadu da će se reforme u toj zemlji i njen put ka Evropi nastaviti u bucuhnosti. 
- Postojala je politička kriza pre izbora u Makedoniji. Lično verujem da fokus ne bi trebalo da bude na onome što ne funkcioniše, već na dobrim stvarima - poručio je Kurc. 
On je istakao doprinos Makedonije u zatvaranju balkanske migrantske rute. 
Prema njegovim rečima, broj ljudi koji prolaze tom rutom, smanjen je za 98 odsto, prenela je MIA. 
Poposki je na konferenciji za novinare rekao da migrantska kriza na granici predstavlja dobru priliku za saradnju Makedonije sa državama članicama Evropske unije, naročito Austrijom i Grčkom. 
Makedonski ministar spoljnih poslova dodao je da Makedonija ceni podršku Austrije u evrointegracijama regiona. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA